Moderno i udobno

Osnovni elementi garsonjere: 8 komada nameštaja bez kojih se ne može

Kako biste uživali u lepo uređenom malom prostoru, pogledajte koji komadi nameštaja su neophodni za ukusno namešten enterijer u samo jednoj prostoriji
Enterijer
22:32h Autor:
Osnovni elementi garsonjere: 8 komada nameštaja bez kojih se ne može
Foto: Shutterstock

Za dizajnere je pravi izazov da opreme garsonjere jer je u pitanju mali prostor u kome i samo jedan detalj više može delovati suvišno. Uz par trikova možete učiniti da vaš mali stan izgleda vizuelno veće, moderno i udobno! Pogledajte kojih su to osam komada nameštaja ili ukrasnih detalja u koje treba investirati ako živite u malom prostoru:

Funkionalan sto za kafuIako imate trpezarijski sto, centar zbivanja biće - naravno - oko stola u dnevnom boravku. Od obedovanja, do ispijanja kafe sa prijateljima, koliko god živeli u malom prostoru ovaj komad je neophodan, jedino morate voditi računa kakav ćete izabrati. Otporan, ali ne velikih dimenzija. Ukrasite stvarima koje volite poput mirišljavih sveća ili zanimljivih podmetača.

OVDE saznajte kako da na tradicionalne načine očistite kuću od energetskog otpada.

Autentično umetničko deloPozdravite se sa posterima i potražite radove i crteže koji će ulepšati vaš prostor. Bez obzira da li je to rad nekog umetnika ili vašeg prijatelja, kupite lep ram i okačite na zid.

OVDE saznajte kojih 11 stvari treba odmah da izbacite iz kuće.

Kvalitetan jorganski pokrivačKada birate nameštaj i detalje za garsonjere, oni moraju biti multifunkionalne. Tako da morate razmišljati i kada birate posteljinu za krevet. Nije poželjno da to bude najobičniji posteljinski set jer će ga videti svi koji uđu u vaš dom, zato izaberite jorgansku posteljinu koja će poslužiti i kao prekivač za krevet.

Veliki tepihDizajneri rado preporučuju velike tepihe za manje stanove jer će ovaj detalj vizuelno proširiti prostor. Ovo će biti i sjajan način da unesete boju i živost u prostor ako su vam ostali elementi u neutralnim tonovima. Konkretno, predlog je da imate tepih dimenzija barem 2,5 m x 3,5 m.

OVDE saznajte kako vam soda bikarbona može pomoći za čišćenje nameštaja i tepiha.

Zavesica koja krije sve ispod krevetaNe samo što će vaš krevet delovati otmenije i elegantnije, već će i zaštititi deo ispod njega od prašine. Takođe, ako ste prinuđeni da držite neke predmete ispod kreveta (kofere, na primer), na ovaj način ćete ih uspešno prikriti.

Lampa koja ravnomerno osvetljava stanLuster na plafonu ne treba da bude i jedini izvor svetlosti u domu. Stone ili podne lampe su praktičnije jer sami možete podesiti odgovarajuću jačinu svetla. Kada kupujete, birajte one sa najprijatnijim svetlom za oči i koje će ravnomerno osvetliti garsonjeru.

Kako da sredite kuću uz pomoć pravila četiri kutije, OVDE saznajte.

Udobni jastuci sa modernim printomJastuci koje dobijate uz kupljenu sofu često su vrlo nepraktični i neudobni. Zamenite ih udobnijim i lepšim koji će osvežiti vaš dom, ali i biti odličan izbor za odmor.

Jedna lepa kućna biljkaZelene biljke ili cvetni aranžmani su uvek dobrodošli u domu. Obogatite prostor činijom kaktusa ili čuvarkuće ili vazom nežnih božura.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs