Šokantno

Surovi Kinezi: Za kršenje zakona o jednom detetu kazna 1,2 miliona dolara

Najpoznatiji kineski reditelj Džang Jimu kažnjen je milionskim iznosom nakon što je priznao da ima troje dece, jer je u ovoj azijskoj zemlji je na snazi politika jednog deteta
Vesti
22:18h Autor:
Surovi Kinezi: Za kršenje zakona o jednom detetu kazna 1,2 miliona dolara
Foto: AP

Jedan od najpoznatijih kineskih reditelja Džang Jimu kažnjen je sa 7,5 miliona juana (1,2 miliona dolara) nakon što je priznao da je prekršio striktan kineski zakon o jednom detetu.

Kako prenosi BBC, Džang (63) i njegova supruga Čen Ting (32) priznali su da imaju troje dece, dva sina i ćerku. Kineska novinska agencija Sinhua navodi da je visina kazne određena na osnovu godišnjih prihoda para.

Džang je najpoznatiji po filmovima "Heroj", "Kuća letećih bodeža" i "Prokletstvo zlatnog cveta" kao i po ceremoniji otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 2008. u Pekingu.

Politika "jednog deteta" je na snazi u Kini od 1979. godine. Ova mera, čiji je cilj kontrola rasta stanovništva, ne odnosi se jedino na seoske porodice koje mogu da imaju dvoje dece, ali samo ukoliko je prvo devojčica kao i na parove u kojima su oba partnera jedinci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs