TORBE KOJE ĆE VLADATI 2024.GODINOM: Od polumeseca do crvene boje, donosimo vam INSPIRACIJU za SAVRŠEN izgled

Od crvenih torbi, u obliku srca, do metalnih klač torbi i modela ukrašenih divljim printovima, ovo su torbe koje će biti aktuelne tokom cele godine.

Moda
TORBE KOJE ĆE VLADATI 2024.GODINOM: Od polumeseca do crvene boje, donosimo vam INSPIRACIJU za SAVRŠEN izgled
Foto: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Koji su glavni trendovi torbi u 2024; u koje modele vredi investirati, kakav oblik, kakva boja? Sve su to pitanja koje muči žene sa ukusom.

Kako bismo vam pomogli u rešavanju tog problema, pripremili smo listu obaveznih torbi u ormaru koje će sigurno bez napora podići vaš izgled tokom cele godine, čak i nakon.

Tašne su uvek živopisan odraz evolucije modnih trendova i uticaja. Dizajneri se već nekoliko sezona vraćaju osnovama stila, poput strukturiranih silueta i retro dizajna.

U 2024. trendovi torbica su uzdrmani, zahvaljujući novim, elegantnim modelima sa čistim linijama i izrazitim oblicima u živim bojama, koji su sve više vođeni ekološkom svešću i uverenjima.

Pošto je odabir torbe za sezonu uvek odluka koja zahteva dosta pažnje, mi smo se potrudili da izdvojimo stilove koji će vam pomoći u odabiru i olakšati potragu.

U nastavku se inspirišite stilovima torbi koji će biti ključni u 2024.godini.

TORBA U OBLIKU POLUMESECA

Među vrhunskim stilovima koji će definisati 2024. godinu, nemoguće je ne pomenuti torbu u obliku polumeseca. Njen zakrivljen i svestran dizajn osvojio je brendove kao što su Koperni, Luj Viton i Dior. Tašna koja je veoma svestrana, kako za gradske izlaske tako i za šik večeri.

Viralna Koperni torba ispod, naprevljena je zapravo od vazduha(aerogel tehnikom koju koristi NASA). Kada se pojavila na Nedelji mode u Parizu, izazvala je veliki bum, a osim viralnosti, prikazala je i modnu evoluciju u vidu kreiranja modnih komada, novom tehnikom i meterijalima.

TOTE TORBA

Torba koju svi poznajemo i koju volimo doživela je preobražaj za 2024. Šik i neverovatno praktična, sada dolazi u minimalističkim verzijama i savršena je za nošenje naših ličnih stvari sa sobom, dok istovremeno ostajete šik. Ove godine fokus je na strukturiranim, ali modelima koji ne poznaju vreme, poput čuvene Mark Džejkobs The Tote Bag.

LEOPARD PRINT

Leopard print prkosio je svojim kritičarima i ponovo se pojavio u 2024. Nasuprot minimalizmu koji je inspirisao većinu modnih kuća, ovaj trend iz devedesetih simbolizuje i moć i zavodljivost, čineći hrabri potez za sve modne entuzijaste.

TORBE OD TEKSASA

Blu-džins se vraća. Popularna tokom dvehiljaditih, ova nijansa donosi kontrast i raznovrsnost u bilo čiji stil, bez potrebe za odećom u punom teksasu.

TORBE U BOJI SREBRA

Nekada rezervisana za posebne prilike, srebrna je sada obavezna boja za svakodnevno nošenje, a srebrne torbe primećene su na rukama najmodernijih zvezda. Bilo da je uparena sa večernjom odećom ili ležernim izgledom, srebrna torba donosi metalik blic, dajući šik dodir.

TORBE U CRVENOJ BOJI

Nakon Erme revije, ništa više nije isto. Pošto je kreativna direktorka Nadaž Vanhi Sibulski predstavila kožne jakne, blejzere, mantile i cipele u burgundi nijansi, budite sigurni da će crvena u svim svojim nijansama nastaviti svoju dominaciju kroz garderobu i modne dodatke, a posebno kroz torbe.

Elegantna i smela, crvena tašna je zaslužna što je bez napora u stanju da podigne svaki izgled i pruži svom nosiocu eleganciju.

TORBE U OBLIKU SRCA

Ovog puta, budite zaljubljeni tokom cele godine. Neka vam torba u obliku srca osvoji srce i učini vas glamuroznim. Nemojte smatrati infantilnim ovakav dizajn, naprotiv, odraz je smelosti i čiste sofisticiranosti.

THE BUCKET BAG

Pojavivši se 1980; torba je od tada postala popularan aksesoar. Prepoznatljiv zahvaljujući svom obliku i otvoru za zatezanje, ima moć da podigne svaki izgled dok kombinuje udobnost sa slobodom kretanja.

KLAČ TORBICA

Prvobitno dizajnirana za život koji je u pokretu, klač torbica se lako dohvati kada je potrebno, a dovoljno je prostrana da sve osnovne stvari drži pri ruci bez gubljenja trunke stila. Takođe je veoma šik uveče, uz toaletu koja oduzima dah.

Lejdi Meri Čarteris
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs