10 NAJSKUPLJIH IZGLEDA OD ČIJE CENE ĆE VAM SE ZAVRTETI: Jedan košta kao vila na DEDINJU, a ne zna se koji je LEPŠI

Predstavljamo vam najskuplja izdanja sa crvenih tepiha koja su nas očarala svojom lepotom, ali i ostavila veliki utisak kada smo saznali kolika im je cena.

Moda
10:32h
10 NAJSKUPLJIH IZGLEDA OD ČIJE CENE ĆE VAM SE ZAVRTETI: Jedan košta kao vila na DEDINJU, a ne zna se koji je LEPŠI
Foto: BIG MACHINE LABEL / Planet / Profimedia

Crveni tepih je oduvek važio kao sinonim za raskoš, ekstravaganciju i zapanjujuće modne trenutke. Slavne ličnosti, stilisti i dizajneri, neumorno rade na stvaranju ikoničnog izgleda, koji ne samo da okreće glave, već i postavlja trendove u godinama koje dolaze. Ovde ulazimo u svet luksuza i reflektora sa 10 najskupljih izgleda na crvenom tepihu od kojih su doslovno padale vilice, što zbog izgleda, što zbog cene.

Za kreacije od kojih zastaje dah, bilo je potrebno više sati izrade(za neke i 600), da bi se usavršio željeni izgled koji će zvezde proslaviti. Same haljine, koje su pored toga što su bile raskošne, bile su i vrtoglavo skupe, a ono što je podiglo cenu tog izgleda, bili su aksesoari u vidu nakita.

To je uključivalo dijamante, zlato, belo zlato sa više karata i obrađeno drago kamenje. Zvezde bi ih uglavnom nosile samo tada, poput žutog dijamanta Lejdi Gage za dodelu Oskara 2019.godine, i to bi celokupno izdanje, učinilo ne samo ekstravagantnim, već i unikatnim.

U nastavku pogledajte 10 najskupljih izdanja sa crvenog tepiha koji su, osim cene, izazvale i veliku pažnju svojom lepotom i glamurom:

10. GVINET PALTROU - MILION EVRA

Gvinet Paltrou
foto: Heather Ikei / Zuma Press / Profimedia

Gvinet Paltrou je za dodelu Oskara 2012.godine, obukla predivnu kreaciju Toma Forda sa plaštom do poda, koja se isticala svojom belinom. Pored toga, izdvojio se i nakit na njenom zglobu juvelirnice Ana Hju "Hearts of Winter"(Zimska srca), remek-delo istaknuto sa zapanjujućih 2.368 dijamanata. Procenjena na neverovatnih milion evra.

9. BLEJK LAJVLI - OKO 2 MILIONA EVRA

Blejk Lajvli
foto: Ian West / PA Images / Profimedia

Blejk Lajvli je nosila haljinu po meri, brenda Versače na Met gala događaju 2018.godine. Sa složenim vezom za čiju izradu je bilo potrebno 600 sati. Uparen sa draguljima Lorejn Švarc, uključujući par smaragdnih minđuša u vrednosti od oko 2 miliona evra, glumičin glamurozni izgled predstavlja oličenje modernog holivudskog glamura.

8. RIJANA - 3,7 MILIONA EVRA

Rijana
foto: Reuters / Lucas Jackson

Rijanina haljina sa Met gala događaja 2015.godine je, osim svog ikoničnog izgleda, bila i upamćena po ceni. Toaletu koju je dizajnirala kineska kreatorka Guo Pej, koštala je neverovatnih 3,7 miliona evra.

7. DŽENIFER LOPEZ - 8,4 MILIONA EVRA

Dženifer Lopez
foto: Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia

Dženifer Lopez imala je veoma privlačan izgled na Met gala događaju 2019.godine. U haljini po meri brenda Versače, ukrašenoj zamršenim perlama za dramatičan izgled, njena kombinacija vredela je čak 8,4 miliona evra.

6. EN HATAVEJ - 9,5 MILIONA EVRA

En Hatavej
foto: GHOST / Backgrid USA / Profimedia

U haljini brenda Valentino i u Tifani ogrlici, En Hatavej je na dodeli Oskara 2011.godine, iznela damski stil koji se širio u vazduhu, a osim toga, u vazduhu se širio osećaj da je za ovaj izgled izdvojila nekoliko miliona evra. I tako se i ispostavilo. Njen izgled bio je vredan dobrih 9,5 miliona evra.

5. EJMI ADAMS - 10 MILIONA EVRA

Ejmi Adams
foto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia

Ejmi Adams je krasila crveni tepih na dodeli Zlatnog globusa 2014. godine sa nezaboravnim idzanjem koje je uhvatilo suštinu holivudskog glamura. Njena haljina, izrađena po meri brenda Valentino, istakla je njenu siluetu i dekolte uz slojeve delikatnog šifona i složene čipke. Njena ogrlica bila je hajlajt celog izgleda, a procenjena vrednost bila je 10 miliona evra.

4. BIJONSE - 11,2 MILIONA EVRA

Bijonse
foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Bijonse je za dodelu Gremi nagrada 2017. godine, odabrala haljinu po meri brenda Piter Dundas. Posebno su se istakli dijamanti juvelirnice Lorejn Švarc i prstenje sa draguljima, koji su doprineli da njen izgled vredi 11, miliona evra.

3. KEJT BLANČET - 16, 8 MILIONA EVRA

Kejt Blanšet
foto: Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kejt Blančet krasila je crveni tepih Oskara 2014.godine u prelepoj Armani Privé(linija visoke mode brenda Armani) haljini ukrašenoj sa stotinama Svarovski kristala. Uparena sa Šopar dijamantskim minđušama i zadivljujućom narukvicom, njen izgled je oduvao cenom od 16,8 miliona evra.

2. LEJDI GAGA - 28 MILIONA EVRA

Lejdi Gaga
foto: Paul Smith / Alamy / Alamy / Profimedia

Lejdi Gaga bila je omaž zlatnom dobu Holivuda, u glamuroznoj haljini Sare Barton za Aleksander Mekvin. Ono što se posebno istaklo(osim savršenih operskih rukavica), bio je žuti dijamant brenda Tifani, koji je nosila i sama Odri Hepbern za film "Doručak kod Tifanija". Njen celokupan izgled procenjen je na 28 miliona evra.

1. KERI ANDERVUD - 38 MILIONA EVRA

Keri Andervud
foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Keri Andervud sa razlogom se nalazi na prvom mestu. Kreacija Roberta Kavalija po narudžbini koje su krasile zamršene perle i delikatan vez, i oglica od 382 karata koja sama košta 38 miliona evra, su zaslužni za to da njen izgled definitivno zauzme prvo mesto na listi najskupljih haljina na crvenom tepihu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs