NEĆETE VEROVATI ŠTA RADI DŽENIFER LOPEZ DA BI BILA MRŠAVA: Ovo je PRAVA dijeta latino dive za SAVRŠENO telo

Ovo je prava dijeta i fitnes rutina Dženifer Lopez, uz pomoć koje ima savršeno zategnuto telo. A priznala je da joj je i striptiz pomogao u tome.

Fitnes & Nutricija
13:16h Autor:
NEĆETE VEROVATI ŠTA RADI DŽENIFER LOPEZ DA BI BILA MRŠAVA: Ovo je PRAVA dijeta latino dive za SAVRŠENO telo
Foto: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dženifer Lopez, u poslednje vreme na fotografijama izgleda vidno mršavije i zategnutije, no što smo navikli da je viđamo.

Ova pedesetčetvorogodišnjakinja je ponovo u centru pažnje zahvaljujući objavljivanju njenog potpuno novog kratkometražnog filma"Ovo sam ja...sada".

Uz istoimeni album, u filmu glumi Dženifer Lopez kao izmišljena verzija nje same koja se kreće u fantastičnom svetu romantike i slomljenog srca, inspirisana putanjom sopstvenog značajnog iskustva sa vezama.

Iako je film dobio... pomešane kritike, postoji nešto oko čega se svi slažu: J.Lo i dalje izgleda apsolutno neverovatno. Iako, poput nas, uhodite Dženiferin Instagram da biste saznali kako je ona u tako neverovatnoj formi, shvatićete da se sve svodi na težak rad. Da, nažalost, ne postoji magični napitak koji će nas naterati da se probudimo sa trbušnjacima kao što su Dženiferini, a njena stranica je puna selfija u teretani i plesnih proba, što je svakako dokaz.

Dženifer Lopez
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Imajmo na umu, koliko god da je Dženiferino telo divno, važno je zapamtiti da smo svi lepi na svoj način i da niko od nas, ne treba da menja nijednu stvar na sebi. Čak se i sama dama slaže: "Sve dok je zdravo, prihvatam ono što jesam. Osećam se seksi, osećam se mladoliko, osećam se lepo", rekla je jednom prilikom za časopis "Hit".

Dakle, umesto da pokušavamo da kopiramo svaku stvar koju pevačica uradi da bi stekla telo koje ima, hajde da se osećamo inspirisanim da se krećemo i pokrećemo svoja tela na bilo koji način koji nam najbolje odgovara.

KAKAV JE REŽIM DŽENIFER LOPEZ?

Dizanje tegova

Provoditi sat vremena svaki dan na traci za trčanje nije jedini način da postanete fit. U stvari, kombinovanje kardio sesija sa redovnim treningom snage, kao što je dizanje tegova, nudi bolje zaokružen fitnes režim koji će vam omogućiti da izgubite masnoću i da u isto vreme povećate tonus.

Sama Dženifer je velika obožavateljka kada je to u pitanju, a ranije ove godine podelila je fotografiju na kojoj diže tegove. "Ponedeljak ujutru!! Hajdemo!!! #Lift," napisala je ona objavu. U drugom snimku, pokazala je pratiocima koliko podiže tokom svojih sesija, i može se reći da smo ozbiljno impresionirani.

Vežbe kod kuće

Bilo da ih volite ili mrzite, zatvaranje teretana tokom pandemije nateralo nas je sve da vežbamo kod kuće. Možda će biti neka uteha da se čak i Dženifer našla kako radi nekoliko kućnih treninga kao i mi ostali. U stvari, na početku pandemije njen tadašnji verenik, Aleks Rodrigez, podelio je na Instagramu video snimak jedne od njihovih sesija. Vežbanje parova „uradi sam“ uključivalo je trčanje na 400 metara oko bašte, praćeno zamahom sa girjama i sklekovima. Znojni smo samo razmišljajući o tome tbh,

Sesije sa ličnim trenerom

Džej Lo trenira sa ne jednim već dva lična trenera, Dodom Romerom i Dejvidom Kiršom. "Ona trenira otprilike sat vremena, četiri do pet puta nedeljno, fokusirajući se na različite delove tela svaki put", rekao je Romero za "Opra dejli". Romero takođe naglašava koliko je pevačica naporna tokom svake sesije. "Ići ćemo dok sve ne zaboli i dok ne pogodimo svaki deo tela", otkrio je on za "Ju-es vikli".

Na svom Instagramu, Kirš deli mnoštvo video snimaka pevačinih vežbi, koje uključujuc trbušnjake sa medicinskom loptom. Govoreći za "Insajder" o tome kako taj pokret tonira njenu zadnjicu, Kirš je rekao: "Najbrži i najefikasniji trening za vašu zadnjicu je hodanje kljunara."

Čak i kada Dženifer ne voli da ide u teretanu, ona se prisiljava da ode. "Vrlo retko ću preskočiti trening", rekla je za "Ju-es vikli". "Ponekad radim prekasno prethodne noći i mislim Uf, ne mogu ovo da uradim.' Ali kažem sebi: "Samo uradi to."

"Vežbam tri ili četiri puta nedeljno." istakla je latino diva.

Plesne probe

Svi znamo da je Dežnifer odlična plesačica. Dakle, logično je da su stalne plesne probe za njene koncerte i turneje samo jedan od načina na koji ona ostaje u tako dobroj formi. "Ples je oduvek bio veliki deo mog života i odvajanje vremena da pomerim svoje telo i uradim nešto što je tako dobro za mene je ključno za moju sreću", rekla je ona jednom prilikom 2016.godine.

U intervjuu za "Pipl", Džej Lo je istakla: "Nije tajna da volim da plešem, tako da mi to čak ni ne izgleda kao vežba. Plešem slobodnim stilom sa ličnim trenerom Trejsi pet puta nedeljno. Uključićemo male vežbe od 1,4 kilograma za ruke i pokrete koji se fokusiraju na zadnjicu i butine i angažuju jezgro."

Ples na šipki

Dok se pripremala za ulogu zajedno sa Kardi Bi i Lili Rajnhart za filmu "Hustlers" iz 2019., Džej Lo je trenirala ples na šipki. "To je, kao, akrobatsko, to je druga grupa mišića", rekla je ona u programu večernje emisije sa Džimijem Kimelom. "Stvari koje rade sa svojim nogama i svime i idu naopačke... teško je. Veoma poštujem ljude koji rade na šipki".

A, na Instagramu, majka dvoje dece je otvorila svojim pratiocima koliko naporan može biti ples na šipki. "Život počinje na kraju vaše zone udobnosti", napisala je ona, "Ovo je definitivno bila jedna od najtežih stvari koje sam fizički uradila. Ali na kraju je sve vredelo."

Dosta odmora

Dženifer naporno radi, ali ceni i odmor koji je vrlo važan. Pevačica priznaje da se oseća "ludo, emocionalno i umorno", bez da ima između osam i deset sati sna.

"Savet broj jedan je da uvek dovoljno spavate", rekla je za "Instajl". „Ne mogu ovo dovoljno da naglasim. U idealnom slučaju bih volela da spavam devet ili deset sati, ali u svakom slučaju, uvek se staram da spavam najmanje osam."

KAKVA JE DIJETA DŽENIFER LOPEZ?

Cela, sveža hrana

Kada je u pitanju ono što unosi u svoje telo "Ona se drži dalje od prerađene hrane i hranljive materije dobija iz celih izvora", rekao je njen lični trener Dod za "Opra dejli".

"Sve je sveže", dodala je bivša trenerka Džej Lo, Trejsi Anderson, dok je razgovarala za "Pipl ". "Nema ništa prerađeno", ističe ona, posebno kada su u pitanju ugljeni hidrati. Trenerka je na svojoj veb stranici dodala: "Teram je da jede veoma čisto jer joj je potrebno stvarno dobro gorivo za sve stvari koje radi. Sve je organsko i sve je veoma dobro osmišljeno, sa balansom veoma kvalitetnih proteina i puno hrane bogate hranljivim materijama."

Dženifer se umesto toga odlučuje za ovsenu kašu, slatki krompir, smeđi pirinač i kinou preko belog hleba, žitarica za doručak, krofni i peciva. Što se povrća tiče, ona pakuje svoj tanjir lisnatim zelenilom poput kelja i spanaća zajedno sa brokolijem, ali izbegava šargarepu i kukuruz (koji imaju veće količine prirodnog šećera), kaže Dod.

Dženifer Lopez
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Proteini (ali bez lososa)

Kada uključuje proteine u svoje obroke, J.Lo počinje dan sa belancima, a za ručak i večeru preferira belo meso uključujući nemasno meso ćuretine i piletine ili govedinu hranjenu travom. "Proteini su moja omiljena opcija", rekla je Dženifer za "Helou", "Ispunjavaju me i duže održavaju sitost. To je odlično gorivo za mišiće."

"Jedemo puno zelenog povrća, špargle, prokulice, brokolija i kelja", dodala je ona o svojim navikama u ishrani sa svojom decom. "Volim da kuvam mnogo stvari, volim da kuvam portorikansku hranu jer sam na tome odrasla." Ovo uključuje puno svinjetine i piletine, a ako je u restoranu, Lopez će naručiti ribu i povrće.

"Trudim se da jedem ispravno", rekla je za People. "A ne želim uvek."

Međutim, J.Lo nije veliki obožavatelj lososa (ni mi, Jen).

„Znam da Dženifer ne voli lososa, tako da ako kuvam lososa za [sto], uvek moram da napravim brancina ili morskog psa ili bakalar za Dženifer jer ona jednostavno nije ljubitelj teksture i ukusa lososa“, rekao je za Us Veekli Kelvin Fernandez, kuvar Dženifer.

Bez poroka

Ogromna razlika u Lopezinom načinu života u poređenju sa prosečnom osobom je mali luksuz koji izostavlja iz svog života. Alkohol, pušenje i piće su zabranjeni (ujutru pijucka kafu bez kofeina).

"Ne pijem, ne pušim i ne pijem kofein", rekla je ranije za "Holivud lajf." To vam stvarno uništava kožu kako starite."

Dženifer Lopez
foto: BlueLoveImages / GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Balans

Zdrava ishrana ne znači da ne uzme nešto slatko s vremena na vreme. "Tokom godina sam naučila koliko je važno da se držim zdravije ishrane", rekla je za "Pipl", "Još uvek jedem neke od namirnica koje volim, ali umereno. Ne lišavam sebe."

Ona je dodala: "Svi smo mi ljudi. Mislim da ne treba da se tučete ako pogrešite ili ako imate čips. Svako povremeno želi kolačić ili komad torte ili prženu piletinu."

Kao što Anderson ističe, nema potrebe za brzim dijetama kada imate uravnotežen fitnes režim. "Dženifer je veoma uravnotežena osoba, tako da neće propustiti Dan zahvalnosti ili praznik sa svojom decom. To je jedan od razloga zašto su treninzi važni i dosledni, tako da ne radimo ekstremne dijete."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs