OBIČNI BOLOVI U LEĐIMA BILI SU NETIPIČAN SIMPTOM RAKA: Glumica otvoreno o SKRIVENIM znakovima OVOG teškog oblika

Glumica Šeril Fergison otkrila je da joj je bio dijagnostikovan rak materice pre devet godina, i podelila netipične simptome koje je imala.

Medicina
10:06h Autor:
OBIČNI BOLOVI U LEĐIMA BILI SU NETIPIČAN SIMPTOM RAKA: Glumica otvoreno o SKRIVENIM znakovima OVOG teškog oblika
Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Šeril Fergison je pozvala žene da se pregledaju dok je prvi put govorila o svojoj dijagnozi raka materice.

Glumica iz serije "Žitelji Ist Enda", koja je pola decenije glumila simpatičnu Heder Trot na Bi-bi-sijevoj sapunici, otkrila je za list"Miror", da joj je dijagnostikovan rak pre devet godina. Odlučila je da svoje zdravlje zadrži u tajnosti dok je bila u javnosti, ali je sada otvorila informacije o "mračnim trenucima" u svom životu.

TV zvezda je takođe prošla kroz histerektomiju, rani početak menopauze i tužnu spoznaju da neće moći da ima decu sa svojim suprugom Jasinom, sve to potpuno nepoznato njenim fanovima.

Šeril Fergison
foto: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Otvarajući se kako je otkrila rak, Šeril je rekla: "Išla sam na redovan test brisa(koji je bio jasan), ali počela sam da imam bolove u leđima, a onda sam počela da primećujem krv, koja nije bila normalna za mene. Bila sam opremljena hormonalnom spiralom da pomogne kod veoma teških menstruacija, ali nekako sam jednostavno znala da nešto nije u redu."

Nakon posete lekaru opšte prakse upućena je na testove i biopsiju u lokalnu bolnicu u Kentu, a četiri meseca nakon toga dobila je vest da ima rak materice 2. faze. Čuti doktorove reči bilo je, kaže ona, kao "iskustvo van pameti". Rekla je: "Bila sam u apsolutnom šoku; zapanjena do srži. Nisam mogla da verujem da se to dešavameni."

Prema "Cancer Research UK", oko 75 odsto žena sa dijagnozom raka materice 2. stadijuma, preživeće pet ili više godina nakon dijagnoze, ali sve statistike na svetu nisu je sprečile da pomisli "zašto ja?". Šeril je priznala: "Imala sam novi početak sa Jasinom, sve je bilo savršeno. A onda ovo."

Šeril Fergison
foto: Aaron Parfitt / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumica je takođe imala niz rendgenskih snimaka grudnog koša pre nego što su joj lekari preporučili da se podvrgne potpunoj histerektomiji u roku od nekoliko nedelja.

"Sve što sam mogla da pomislim je "moram da izbacim ovu stvar iz sebe", ali bilo je veoma teško. To je uticalo na to kako sam se osećala kao žena. Nisam dugo bila u braku sa Jasinom i odjednom mi je oduzeta svaka pomisao na zajedničko dete. Možda nismo išli tim putem, naravno, ali smo izgubili mogućnost izbora. To je takođe dovelo do rane menopauze; u smislu kako sam sebe videla kao ženu, sećala sam se kao da je svemu došao kraj. Bilo je to užasno vreme."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs