UMRLA DEVOJKA KOJI JE ČUVENI DASA MNOGO VOLEO: Simptome koje je imala nikako ne IGNORIŠITE, samo tako ćete izbeći SMRT

Avicijeva bivša devojka Emili Goldberg preminula u 34 godini, nakon što je uspela da pobedi rak, ali plućna embolija joj je odnela život u sekudni...

Lepi & Zdravi
15:06h Autor:
UMRLA DEVOJKA KOJI JE ČUVENI DASA MNOGO VOLEO: Simptome koje je imala nikako ne IGNORIŠITE, samo tako ćete izbeći SMRT
Foto: Profimedia

Emili Goldber, bivša devojka čuvenog DJ-a Avičija, borila se kao lav sa velikim zdravstvenim problemima, međutim, uprkos svim naporima, bolest je bila jača. Preminula je 3. aprila u La Holi u Kaliforniji od plućne embolije - krvni ugrušak koji blokira i zaustavlja dotok krvi u arteriju u plućima.

Njena porodica ju je opisala kao "veoma živahnu i jedinstvenu osobu koja je doživela mnoge avanture u svom prekratkom životu".

Imala je nekoliko uloga u filmovima, oprobala se i u muzičkim vodama, a obožavala je i pisanu reč.

Šta je plućna embolija?

Embolija pluća (EP) nastaje kada se tromb fragmentiše i odvojeni delovi (tromboembolusi), nošeni strujom krvi, dospeju u pluća. To je zapravo "plućni infarkt". Izvori embolusa u ovom slučaju su trombi koji se formiraju negde u venama tela (u stomaku, nogama i sl.) i od kojih se otkida deo i izaziva plućnu emboliju.

Alarmantni simptomi

Embolija pluća oponaša mnoge bolesti grudi, medijastinuma i epigastrijuma. Klinička slika razvije se iznenada za nekoliko minuta, a pri plućnom infarktu za nekoliko sati. Traje obično nekoliko dana, ali s vremenom se pogoršava. Bolesnik ispoljava naglu bol u prsima, ima naglo gušenje, gubi dah, pobledi, srce počinje jako da "lupa" , može da izgubi svest i dosta je čest smrtni ishod. Tromboza dubokih vena nogu često nastaje u toku ili posle hirurških zahvata, kada bolesnik duže leži i kada se cirkulacija krvi usporava.

Ljubav sa Amičijem

Posebno se javnost zainteresovala za Emili kada je uplovila u vezi sa Avičijem, čuvenom muzičarem iz Švedske, koji je izvršio samoubistvo pre 6 godina.

Imao je novac i slavu, ali nikad nije bio istinski srećan. DJ Aviči, pravim imenom Tim Berling, svetu je postao poznat nakon hita ''Levels''. Nakon prve pesme, hitovi su nastavili da se nižu, a on je gotov preko noći zaradio veliku količinu novca. Imao je sve što poželi, a činilo se da je njegov život savršen. Međutim, duboko u sebi se godinama borio sa depresijom, zbog koje je i okončao svoj život. Pronađen je mrtav tokom boravka u Omanu.

Rođen je u Štokolmu 1989. gde je odrastao uz, kako je jednom prilikom ispričao, švedsku narodnu, ali i modernu muziku. Tokom kratke karijere sarađivao je sa nekim od najvećih muzičkih imena i nastupao na najvećim muzičkim festivalima.

Prema Forbsu, samo 2015. godine je zaradio 19 miliona dolara, ali novac mu nije bio cilj.

''Kada sam počeo da zarađujem novac, video sam da mi on zapravo i ne treba. Kada vam je novac toliko dostupan, zapravo ga i ne želite, pa je zato doniranje najsenzibilnija i najispravnija stvar koju svaki čovet treba da uradi''.

Veliki zdravstveni problemi za njega su počeli 2012. godine, kada je zbog akutne upale pankreasa u bolnici proveo 11 dana. Bolest koja ga je držala prikovanog za bolnički krevet javlja se usled česte prekomerne konzumacije alkoholnih pića.

Avicii
foto: Profimedia

''Za mene je ispijanje alkohola postalo rutina. Ali nemoguće je ići na turneje i opijati se, jer vas to dotuče. Naročito kada nastupate 320 dana u godini'', rekao je nakon hospitalizacije, prenosi je BBC.

Na bolničko lečenje se ponovo vratio 2013. godine, a savetovano mu je da ode na operaciju, što je on odbio i nastavio sa turnejom. Mešutim, 2014. mu se naglo poforšava stanje i on ipak odlazi na operaciju.

Nakon svih zdravstvenih problema, 2015. je objavio da se povlači sa muzičke svene rečima: ''To sam morao da učinim zbog svog zdravlja. Scena nije za mene."

A onda je vest, 2017. godine da je preminuo šokirala sve.

Avići
foto: Profimedia

Porodica pokojnog Tima je izdala saopštenje u kojem je otkrila da "nije mogao više da izdrži".

Ranije je javnost sumnjala da je za tragičan kraj mladog umetnika kriv "raskalašni život", zdravstveni problemi koji su ga godinama unazad mučili i zbog kojih se povukao iz javnog života bili su dovoljni za nagađanja javnosti.

A, onda je na Internet dospeli snimci iz istog dokumentarca u kojem je Avicii rekao "znali su da ću umreti i nije ih bilo briga".

Avićiije bio iscrpljen, što pokazuju i snimci iz dokumentarca u kojem vidimo menadžere koji su ga terali da nastupa i koji su pokušali da ga nagovore da se ne povlači iz javnog života, već da krene na novu turneju...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs