TONI BIJELIĆ POTEKAO JE SA SELA, PA SE NA ŠOK NAČIN OBOGATIO: Ono što je Dragana uradila za njega, ne bi nijedna žena

Toni Bijelić i Dragana Mirković imali su ljubavnu priču kao iz bajke, ali spletom raznih okolnosti više nisu srećni jedno pored drugog.

Celebrities
08:04h Autor:
TONI BIJELIĆ POTEKAO JE SA SELA, PA SE NA ŠOK NAČIN OBOGATIO: Ono što je Dragana uradila za njega, ne bi nijedna žena
Dragana i Toni, Foto: drPrintscreen Instagram - daganamirkovic_fan_page

Balkanska diva Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić važili su za jedan od najskladnijih brakova na estradi, nikada nisu bili deo skandala, te su mnogi ostali bez teksta kada je pevačica otkrila da je predala papire za razvod posle više od 2 decenije zajedničkog života. Osim toga, svi se dive na koji način su vaspitali sina Marka i ćerku Manuelu, kao i da nikoga od njih ogromno bogatstvo nije promenilo. Naprotiv, uvek su tu za svakoga kome je pomoć potrebna.

- Već dugi period moj odnos s Tonijem nije više ono što je bio, a mi praktično vodimo odvojene živote i tri godine ne živimo pod istim krovom. Usprkos svim nepomirljivim razlikama, zbog dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako vaspitana, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali. Shvatila sam da veću štetu činim svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcioniše nego staviti tačku na naš brak - rekla je pevačica.

Tokom više od 20 godina trudili su se da maksimalno sačuvaju privatni život samo za sebe. I dok se o Dragani, jednoj od najvećih zvezda da naših prostora sve zna, Toni je ostao vrlo misteriozna.

Naime, njegovo pravo ime je Antonije Bijelić, a rođen je u Beču 1973. godine. Potiče iz sela Šimići, koje se nalazi nekoliko desetina kilometara od centra Banjaluke.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
foto: drPrintscreen Instagram - daganamirkovic_fan_page

Školovao se u Austriji, a već od malih nogu je bio izuzetno vredan. Veoma rano je ušao u svet biznisa uz neizmernu podršku roditelja. Kako je ljubav prema automobilima uvek bila kod njega prisutna, pretvorio ju je u posao koji mu je doneo veliko bogatstvo. Sve do 26. godine nije bio poznat javnosti, ali veza sa Draganom je sve promenila.

U Beču je izgradio svoju imperiju. A da ostvari svoje ciljeve i želje umnogome mu je pomogla i pevačica, jer je zbog njega odlučila da se preseli u momentu kada je bila najpopularnija.

Vlasnik je nekoliko firmi u industriji automobilizma. Uspeo je, čak, da kupi kompaniju Majbah, koja proizvodi automobile minimalne vrednosti 70 hiljada evra. Većinu brendova koje poseduje ovaj čovek su zapravo poznati širom Srbije, pa i dijaspore.

Pored automobila, koji su i njemu i njegovom sinu velika pasija, Toni Bijelić već decenijama poseduje i građevinsku firmu. Uz Draganu, vlasnik je i televizijske kuće ,,DM SAT”, sa sedištem u Požarevcu, koja emituje program preko satelita.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Takođe, pre 10 godina useo je da kupi i dvorac "Ebenfurt" sa površinom od 12 hiljada kvadrata i imanjem veličine hektar i po. Nakon renoviranja ovo velelepno zdanje procenjuje se na oko 50 miliona evra.

Regionalna muzička zvezda i njen suprug kupili su ga u februaru 2010. godine i započeli temeljno renoviranje luksuznog zdanja. Kako je tada bilo istaknuto na zvaničnom sajtu dvorca, Dragana i Toni su kupovinom ove vredne nekretnine zgradu spasli od propadanja, pošto je uveliko nagrizao zub vremena.

– Za mene ovaj dvorac nema materijalnu vrednost, postoji nešto više. Sjajan je osećaj šetati se u prostorijama u kojima je išla Marija Terezija u 17. veku – istakla je jednom prilikom pevačica.

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde pevačica i njena porodica organizuju proslave, a radi se i na muzeju u sklopu imanja. Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna koliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

1 / 12 Foto: Kurir Televizija

Bijelić je u drugoj polovini 2023. godine kupio ogromnu vilu u Opatiji, a kako je tada naveo reč je o "novoj biznis rezidenciji".

Takođe, poseduje i vozni park od preko 5 miliona evra.

Jednom prilikom je pokazao i dom svojih predaka. Stara seoska kuća okružena je netaknutom prirodnom, mnogi kažu da je poput raja za opuštanje.

Ljubav sa Draganom

Upoznali su se na veoma zanimljiv način.

- Tonija sam upoznala kada sam došla u Beč da održim dva koncerta. Koncert je trebalo da bude jedan u nizu odhiljadu već održanih, nije mi palo na pamet da će se dogoditi nešto posebno. U hotel po mene dolazi organizator, vidim nije sam, sa njim je neki mladić, iskreno, primetila sam samo da je visok. Kako se ispostavilo, organizatoru se pokvario automobil, pa je po mene došao s Tonijem. Otpevam koncert, vrate me u hotel. Sutradan je usledio drugi koncert, a Toni je ponovo dašao po mene, iako je organizator popravio svoj auto.Tada sam imala priliku da ga malo bolje pogledam.Završim i taj drugi koncert, vrate oni mene u hotel... - ispričala je jednom prilikom Dragana.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
foto: Kurir / Dragan Kadić

I dodala da je odmah usledio poziv na kafu.

- Za ta dva dana videla sam da je mladić zaista okej, te da neću doći u neprijatnu situaciju. Uz sve to, svakako je trebalo da napustim sobu. U tom trenutku su i rođaci trebali da dođu po mene, ali su zbog gužve u gradu kasnili puna dva sata. To ja nazivam sudbinom - rekla je pevačica i nastavila:

- Kada je došao da me vidi, s izgovorom da mi je doneo neki poklon, zahvalila sam se i rekla da nije trebalo. Mislila sam da je u pitanju neki parfem. Mi smo se i ispričali, a ja poklon nisam ni otvorila. Tek u avionu sam otpakovala poklon, i dalje misleći da je unutra parfem. Kad sam umesto parfema ugledala dijamantsku narukvicu i prsten, umalo nisam pala u nesvest. Bilo mi je jako neprijatno i žao što nisam otvorila poklon pred njim i vratila mu ga. Pošto sam ja malo starija od Tonija, pomislila sam: „Kako je mali namazan!“. Nije mi tražio broj telefona, ali je u kesicu sa poklonom stavio i svoju vizit karticu.

Dragana je u Toniju prepoznala čoveka njenog života, poželela je sa njim da osnuje i porodicu.

- Toni je bio normalan čovek. To mi je bilo potrebno, to i da osnujem porodicu. To sam tražila, a za ostalo sam znala da ću moći. Uvek sam sve sama mogla. On je bio lep momak, vozio moćan auto, kao i svi ovde (Beč).Nema stan, OK, zaradićemo ga. Cela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Jasam bila ta ‘lokomotiva’, kako me zove moja ekipa. On je umeo pratiti me i zajedno smo mnogo toga napravili, ali rizikovala sam puno - kaže Dragana.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
foto: Kurir / Dragan Kadić

Za Tonija se udala 2000. godine. On je živeo u momačkom iznajmljenom stanu od 50 kvadrata, dok je Dragana živela u jednoj od najvećih i najlepših kuća u Beogradu.

- Imala sam 32 godine. Htela sam decu i nekoga ko nije s estrade. Pokazalo se da nisam pogrešila, bez obzira na sve što je bilo i što će biti. Zadovoljna sam, imam dvoje divne deece. I dalje radim kao da nemam ništa jer smatram da čoveek treba raditi, a u ovom trenutku radim da bih drugima pomogla.

Uz Tonija je bila i u dobru i u zlu, a sa druge strane, i uspešni biznismen joj je bi veliki vetar u leđa kada je njena muzička karijera u putanju.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Bijelić je 1999. godinedoživeo tešku saobraćajnu nesreću u Hrvatskoj zbog čega je regionalna muzička zvezda prekinula turneju po Americi i prvim avionom se vratila u Austriju.

- To je bio najteži period u Tonijevom životu. Doživeo je tešku saobraćajku kada se vraćao iz Srbije za Beč.Nesreća se dogodila blizu Zagreba. Odavno je to bilo i koliko se sećam, nekoliko vozila je učestvovalo u tome, a Toni je, nažalost, najteže prošao. Zdravstveno je bio jako loše jer je zadobio povrede opasne po život. S obzirom na to da je on državljanin Austrije, helikopterom je bio prebačen u bolnicu u Beč. Dragana je tada bila na turneji po Americi. Svi njeni koncerti su bili unapred zakazani i rasprodati. Međutim, kada su joj javili da je Toni u teškom stanju, prekinula je turneju. Prvim avionom se vratila u Beč. Bila je jako uznemirena, uplašena i samo je želela da bude uz Tonija. Bilo je to na početku veze. Ljubav koju je gajila prema njemu je bila toliko jaka, da je Mirkovićeva zanemarila sve druge obaveze jer je želela non-stop da bude uz njega i ništa drugo je nije zanimalo - ispričao je dobro obavešteni izvor za "Kurir".

Dragana Mirković, Toni Bijelić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Toni je 2017. godine imao hiruršku intervenciju na mozgu. Tada se Mirkovićeva dosta i uplašila, ali je, srećom, sve prošlo kako treba. Zbog toga je ovaj savršen bračni par odlučio da, nakon Tonijevog izlaska iz bolnice, počasti sebe savršenim odmorom u Italiji, gde su se družili sa svojim starim prijateljima.

I to nije sve. Bijeliću je preminula majka u decembru, a Dragana je, kako bi bila uz svoju porodicu u teškim momentima, odložila dva solistička koncerta u "Štark" areni.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Glasine o ljubavnici

Otkako se pojavila informacija u javnosti da se Toni i Dragana razvode, pojavile su se glasine kako Bijelić već ima novu, 15 godina mlađu, devojku, te da nije prvi put da je varao pevačicu. Međutim, njegova advokatica je oštro demantovala ove navode.

- Nije istina da gospodin Bijelić navodno uveliko započeo zajednički život sa drugom ženom kako je neistinito izneto u predmentnom članku. Ovim putem, moja stranka gospodin Bijelić ističe da se u privatnom i poslovnom životu uvek ponaša časno, dostojanstveno i kao porodičan čovek. Nadalje ističe da nikada nije učinio ništa čime bi dao povoda ili razloga za navedene objave, te o tome ne želi davati dalje izjave - poručila je advokatica Tonije Bijelića, Gabriela Banić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs