NAPRAVITE USKRŠNJE VENČIĆE I DEKORACIJA ZA STOLOM VAM NEĆE BITI NI POTREBNA: Hlebčići u obliku zečeva su neodoljivi

Kaže se da se jede i očima, imajući to u vidu nema ništa bolje što biste mogli da napravite za Uskrs od ovoga

Uskrs
NAPRAVITE USKRŠNJE VENČIĆE I DEKORACIJA ZA STOLOM VAM NEĆE BITI NI POTREBNA: Hlebčići u obliku zečeva su neodoljivi
Foto: Printscreen

Ovi uskršnji venčići pored toga što su preukusnu mogu poslužiti i kao dekoracija za uskršnji ručak ili doručak. Izgled im je neodoljiv kao i ukus.

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica brašna
  • 120 ml mlakog mleka
  • 180 g grčkog jogurta
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike brašna
  • 2,5 kašike vode
uskršnji venčići
foto: Shuterstock

Priprema:

Aktivirati kvasac sa kašičicom šećera i brašna u mlakom mleku. Zamesiti testo tako što ćete kvascu dodati jogurt, ulje, so i brašno. Prekriti testo i ostaviti ga na toplom da se udupla (60 minuta).

Zagrejati rernu na 200°C.

Testo podeliti na 8 jednakih delova pa svaki deo oblikovati u prut dužine oko 40 cm. Premazati testo vodom pa položiti kuvano jaje na sredinu testa i oko njega oblikovati testo i konačno na vrhu ga uvrteti jednom i ivice položiti na dno.

Poređati testo na pleh, ostavljajući malo mesta između, pa peći 20 minuta.

U međuvremenu umutiti so, brašno i vodu pa nakon što su štapići dobili smeđu boju preliti preko njih ovu smesu i zapeći još 2 minuta u rerni. Štapiće poslužiti sveže kao predjelo ili kao hleb uz uskršnji doručak/ručak.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs