NAJUKUSNIJE SRPSKO JELO: Karađorđeva šnicla po kafanskom receptu, pravi se jednostavno, a ukus je više nego čaroban

Nastala je 1956. godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.

Recepti
18:53h Autor:
NAJUKUSNIJE SRPSKO JELO: Karađorđeva šnicla po kafanskom receptu, pravi se jednostavno, a ukus je više nego čaroban
Foto: Thinkstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 250 g trapista
  • 5 jajeta
  • 4 dl ulja
  • 200 g šunke sa šampinjonima
  • 150 g prezli
Karađorđeva šnicla
foto: Printscreen/youtube

Priprema

Šnicle istanjite tučkom. Svaku šniclu začinite pa na nju ređajte parče šunke i list kačkavalja. Šniclu uvijte kao sarmu pa je povežite čačkalicom da se ne raspadne. Zasebno umutite jaja. Šnicle umačite u umućena jaja, pa valjajte u prezle. Sa obe strane, pržite u dubokom ulju. Služite toplo. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs