POSNE ŠTRUDLICE S MAKOM: Testo se nakon mešenja odmah filuje i peče, nema potrebe da čekate da naraste

Posne štrudlice sa makom toliko su ukusne i sočne i ne suše se čak ni sutradan

Recepti
20:06h
POSNE ŠTRUDLICE S MAKOM: Testo se nakon mešenja odmah filuje i peče, nema potrebe da čekate da naraste
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci za testo:

  • 550g brašna T- 400 glatko
  • kora od jednog limuna
  • 200g posnog margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 13g. kvasca
  • 5 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 250ml. vode

Fil:

  • 500g. mak (gotova smeša za štrudlu)

Ako koristite mleveni mak dovoljno će biti 300g. i 100g. šećer. 3 kašike džema, čaj od kamilice po potrebi (pripremite oko 200 ml); 50g. otopljenog margarina za premazivanje

Priprema: Umesite testo od brašna, praška za pecivo, posnog margarina, kore od limuna, šećera i vode. Testo premesite pa razvijte na radnu površinu. Filujte sa gotovim filom ili sa umešenim makom, šećerom, džemom i čajem od kamilice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs