OTETA JOŠ U PORODILIŠTU, A PRAVU PORODICU NAŠLA TEK SA 17 GODINA: Kada se udavala, na oltar mladoženji predao je OTMIČAR

Svima je već poznat Stokholmski sindrom, kada se žrtva veže za svog otmičara, ali ova devojka je otišla korak dalje, doduše ona kaže da je imala predivno detinjstvo iako je bila žrtva otmice

Porodica
10:27h
OTETA JOŠ U PORODILIŠTU, A PRAVU PORODICU NAŠLA TEK SA 17 GODINA: Kada se udavala, na oltar mladoženji predao je OTMIČAR
Foto: Printscreen Facebook / Miche Zephany Sheldon

Samo tri dana nakon što se rodila, 27. aprila 1997., Miče je iz njenog krevetića u porodilištu ukrala Lavona Solomon. Lavona, koja se borila s problemima neplodnosti otprilike u vreme Mičeinog rođenja, prerušila se u medicinsku sestru i otela bebu koju je zatim odgajala sa svojim suprugom, Mihaelom, kao svoju. Toekom odrastanja Miče nije imala pojma da Lavona i Mihael nisu njeni majka i otac po rođenju.

Devojčica je 2015. imala 17 godina kada je nova učenica po imenu Kasidi, koja je izgledala poput njene bliznakinje počela pohađati njenu srednju školu. Tada se istina o njenom identitetu počela otkrivati. Zbog gotovo identičnog izgleda, školska socijalna radnica organizovala je za tinejdžerke DNK test. Rezultati su dokazali da su njih dve biološke sestre.

Dana 25. februara 2015. Miče se konačno ponovno ujedinila sa svojim biološkim roditeljima. No, za nju povratak kući nije bio holivudski završetak kakav je očekivala. 'Bilo je izuzetno teško jer sam odrastala misleći da je ovo moja porodica', rekla je Miče o otmičarima Lavoni i Mihaelu. 'Upoznavanje mojih bioloških roditelja... nisam osjećala nikakvu povezanost', nastavila je, 'Tražila sam to, ali jednostavno je nije bilo na početku. Celi život su me odgajali Lavona i Mihael'.

Lavona je uhapšena zbog otmice. Osuđena je na 10 godina zatvora u Južnoj Africi. I premda je Miče prekinula veze sa svojom lažnom majkom ona ne gaji loše osjećaje prema svojoj otmičarki. 'Mamu koja me odgojila ne vidim kao kriminalku i zlu', rekla je, 'Svi su stradali u procesu. Svi smo se samo trebali oporaviti'.

A nemir između dva para roditelja samo je pogoršao ionako neugodan ponovni susret. 'Obe su porodice bile tako oštre jedna prema drugoj', rekla je Miče, 'Stvarno sam se morala prilagoditi da imam dva različita oca u životu, ali znala sam da bih želela da me oboje isprate do oltara kad god se udam'.

Mičein proces ozdravljenja započeo je kada je u crkvi upoznala svog sada supruga Justina, 32-godišnjeg učitelja. 2021. godine, nakon dve godine veze, Miče, koja je tada imala dvoje dece, podijelila je svoju užasnu priču o otmici s Justinom. Bio je šokiran, ali pun empatije i nastavio je podržavati dok ona uspostavlja nove veze s oba svoja oca.

Većina mladi sanja o trenutku kada će hodati prema oltaru ruku pod ruku sa svojim tatom, ali ova žena nije mogla da bira, odlučila je podeliti taj poseban trenutak s dvojicom muškaraca koji su je odgajili: njenim ocem i otmičarem.

Mičein biološki otac, Morne, s druge strane, nije bio oduševljen odlukom svoje ćerke da Mihaela uključi u svoje venčanje. 'Moj biološki tata u početku nije bio previše sretan. Ali, taj dan je bio u znaku mene i mog odnosa s mojim mužem', izjavila je, 'Na kraju je pristao na sve zbog mene. Bilo je to čudo!

'Bio je tako lep dan', rekla je 26-godišnja Miče Zepani Šeldon iz Kejp Tauna, o svom venčanju održanom 21. marta, 'Tako mi je drago što je moj pravi tata otvorio svoje srce i hodao uz muža moje otmičarke do oltara'.

Odnos između moje dvije porodice se popravlja', rekla je Miče, 'Sada se slažu. Svi smo sazreli, shvatili da smo ljudi i konačno se mirimo s onim što se dogodilo. Jedni prema drugima pokazujemo međusobno poštovanje i svi imamo puno razumevanja', zaključila je ona.

Stil / Večernji list

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs