KAD IM JE BILO NAJLEPŠE ON JU JE ISKLJUČIO SA APARATA I PUSTIO DA UMRE: Posle Nataše nijednu ženu nije mogao da zavoli

Mnogi se pitaju zašto je Lijam Nison isključio ženu sa aparata, uprkos tome što su imali najjaču ljubav ikada.

Ljubav
KAD IM JE BILO NAJLEPŠE ON JU JE ISKLJUČIO SA APARATA I PUSTIO DA UMRE: Posle Nataše nijednu ženu nije mogao da zavoli
Foto: CJ Contino Collection / Everett / Profimedia

Ljubavna priča Nataše Ričardson i Lijama Nisona jedna je najlepših, ali i najtužnijih. Naime, ono što je Lijam morao da uradi, retko ko bi za isto smogao snage. Kada mu je bilo najlepše u ljubavi sa Natašom, morao je da je isključi sa aparata.

Njen poslednji izdah označio je kraj jedne velike ljubavi, koja će teško da se ponovi.

Nataša Ričardson, Lijam Nison
foto: Profimedia

Nataša Ričardson i Lijam Nison su se prvi put sreli kada su 1993. godine dobili ulogu u filmu Ana Kristi. Lijam je šarmantan čovek koji je veoma zgodan, u bilo kojoj dobi, ali je u to vreme bio poznat po tome što je imao mnogo žena, dok je Nataša bila udata producentom Robertom.

Imali su sjajnu hemiju i na setu i van njega, kaže Liam, koji je tada rekao: "Nikada nisam imao takvu eksplozivnu hemijsku situaciju sa glumicom. Na kraju se Nataša vratila na dug sud Lijama Nisona nakon razvoda, ne obazirući se na reputaciju glumca.

"Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega jer znam zašto", primetila je Nataša.

Nataša Ričardson, Lijam Nison
foto: Brian Zak / Newscom / Profimedia

Uprkos njihovom strasnom udvaranju, Nison nije bio preterano zaljubljen u Natašu u ranim fazama njihove veze, radije je zadržavao svoja osećanja za sebe. Na njen rođendan, on joj je zapravo poslao čestitku sa sledećom porukom. "Stižeš me. Puno ljubavi, Oskar."

Natašu je uznemirio nedostatak strasti u poruci, verujući da je banalna i da je zvučala kao pismo prijatelju. Stoga je odlučila da ga iskreno pita o budućnosti njihove veze.

Njena iskrenost podstakla je Lijama da bude iskren prema sebi u vezi sa svojim osećanjima, i on je prepoznao da se zaljubio u nju odmah i tamo. "Ovo je stvarno i originalno i nešto je što se mora zaštititi", rekao je Nison.

Nataša Ričardson, Lijam Nison
foto: Profimedia

Nakon što su oboje prepoznali svoja osećanja, venčali su se 1994. na farmi u Njujorku, kako bi proslavili svoju ljubav. Bili su toliko posvećeni jedno drugom da je Nataša, kada je Lijam Nison dobio ulogu u filmu Nel, pokušala da dobije i ulogu u filmu. Dobili su svoje prvo dete, Majkla Ričarda Antonija Nisona, otprilike godinu dana kasnije. Nataša je ponovo neočekivano zatrudnela ubrzo nakon porođaja, a par je 1996. godine dobio Danijela Džeka Nisona.

Početak kraja velike ljubavi

Porodica je 2009. godine otišla na odmor u kanadski Kvebek, gde su uživali u snežnim radostima. Nataša Ričardson, budući da nije znala da skija, angažovala je instruktora i s njim krenula da uči osnove. U jednom trenutku je, na stazi za početnike, pala i udarila glavom o pod.

Budući da nije nosila zaštitnu kacigu, udarac u levu stranu glave bio je prejak i uzrokovao je pucanje krvnih sudova u mozgu, što se na kraju pokazalo kao fatalna povreda. Lijam Nison požurio je do svoje povređene supruge, koja je u tom trenutku još uvek bila budna i rekla mu: "Srećo, pala sam na snegu."

Lijam Nison, Nataša Ričardson
foto: Profimedia

Iako je hitno prebačena u bolnicu, povrede su bile prejake. Slavna glumica je pala u komu, a doktori su Nisonu rekli kako je ni nekakvo čudo ne može spasiti jer je njen mozak mrtav.

Svestan svega, došao je do njenog bolesničkog kreveta, uzeo je za ruku i krenuo nežno da joj govori, rekavši joj da je voli: "Ljubavi moja, nažalost se više nećeš probuditi. Udarac u glavu bio je prejak. Ne znam možeš li da me čuješ, ali imam potrebu da ti sve ovo kažem. Vraćaš se u Njujork i doći će svi tvoji prijatelji i porodica."

Tek naknadno je glumac otkrio da su on i Nataša imali dogovor da, ukoliko jedno od njih završi u komi i vegetira, ovaj drugi će biti dovoljno jak da ugasi sve aparate za održavanje u životu. Lijam Nison je održao obećanje. Aparati su isključeni, a njeno srce, bubrezi i jetra donirani su drugim ljudima.

Lijam Nison, Nataša Ričardson
foto: Profimedia

Život posle smrti voljene

Tužno je to da je gotovo identični scenario iz stvarnog života Lijam Nison odglumio nekoliko godina ranije, u filmu "Zapravo ljubav" iz 2003. godine. I tamo je njegov lik, po imenu Danijel, izgubio suprugu i slikovito je opisana njegova borba nakon gubitka, kao i odgoj sina.

Tuga zbog gubitka voljene supruge i dalje je prisutna, ali glumac je itekako morao da se potrudi oko sinova, pogotovo starijeg Majkla, kojeg je majčina smrt odvukla u depresiju, ali i zavisnost. Godine 2014. završio je na rehabilitaciji, nakon što je dotakao dno, i upravo to mu je pomoglo da ponovno krene pravim putem.

Nataša Ričardson, Majkl Nison, Danijel Nison
foto: Profimedia

Ali ni sam Nison nije mogao da se pomiri s njenom smrću, a utehu je pronašao u alkoholu. Kako je otkrio 2014. godine za magazin GQ, s time je prestao 2013. godine.

"Počeo sam da pijem previše, a sve je počelo s njenom smrću. Pio sam jedino pinot noir, nikada me nisu zanimala žestoka pića. Ali onda sam, nakon što sam počeo da dobijam sve više uloga, shvatio da mi to i ne treba."

Otkako je Nataša Ričardson preminula, Lijam Nison se zvanično povezivao tek s PR-om Frejom St. Džonston, ali ta veza je odavno završena. Šuška se, što je i sam priznao, da u njegovom životu napokon postoji neka žena koja mu je vratila veru u ljubav. Za nju je rekao tek da je "neverovatno poznata", ali da ne želi da kaže njeno ime da je ne bi osramotio.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs