"NA USKRS MI JE SLOMIO 3 REBRA, OSTAVIO ME KRAJ PUTA KAO PSA I OTIŠAO DA SPAVA": Onda je pozvao Nadinu majku i rekao...

Nada Grujičić je pretrpela strašno nasilje od strane svog partnera, a njenu nesreću je jedva preživela njena majka

Lifestyle
14:36h Autor:
"NA USKRS MI JE SLOMIO 3 REBRA, OSTAVIO ME KRAJ PUTA KAO PSA I OTIŠAO DA SPAVA": Onda je pozvao Nadinu majku i rekao...
Foto: preentscreen/Instagram

Nada Grujičić je za Informer ispričala tešku i potresnu priču, kada je od svog partnera doživela psihičko, pa fizičko nasilje. Od cele porodice je odvojio, od prijatelja i na kraju je završila sa tri polomljena rebra.

Nada je pre godinu dan preživela nasilje od partnera sa kojim je živela, a modrice i tragove nasilja imala je po celom telu. Na Uskrs prošle godine od posledica strašnih batina pukla su joj 3 rebra, a čitavo telo bilo joj je u podlivima.

- Bila je to vrlo lepa veza, nakon čega je počelo odvajanje od prijatelja, porodice, na kraju me je i od same sebe odvojio. Završila sam sa 3 polomljena rebra. Prvo je bilo lepo, pa je počelo sa tim da mu smetaju moji nokti, kosa, prijatelji, branio mi je svašta, sve vreme sam trpela psihičko nasilje. Psihičko nasilje uvek nekad pređe u fizičko. Ja sam se tešila, mlad je. Na kraju sam se uvek predavala i prihvatala sve što je rekao. Bilo je u početku nasrtanja, stezanja ruku, odgurivanja. Posle 6 meseci sam shvatila da nisam srećna, volim ga, ali nešto nije u redu - počela je Nada svoju ispovest za Informer TV.

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

Nakon tog perioda, predložila je svom partneru da idu kod psihijatra, ali je on to kategorički odbio uz rečenicu:"Spavaćeš sa njim!" Fizičko nasilje je počelo kada se oduprela nasilniku.

- Izbaci me iz kreveta, moram da spavam na podu, čupanje, šamaranje... Otišla sam od njega, ap me je manipulacijom uspevao da me vrati. Tada se desilo batinjanje. Obratila sma se drugarici, nisam pričala nikome ranije. Ljudi su videli da meni nema pooći, jer sam uz njega stajala. Na kraju sam se u januaru obratila prijateljici koja u tom momentu išla kod psihijatra, ona je prenela to psihijatra i rekla mi:"Nado, ti trpiš teško psihičko nasilje, preporučio ti je da razmisliš da li ćeš da ostaneš u takvom odnosu, to može da preraste u fizičko nasilje." I preraslo je - kazala je ona.

Pretukao me je i otišao da spava

Učinio mi je to da sam imala osećaj da nemam gde da odem, rekla je naša gošća, o prvom fizičkom nasilju koje je doživela od partnera.

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

- Plakala sam, kumila molila da mi objadsni zašto mi to radi. On je samo otišao da spava, ostavio em na podu da ležim Otišla sam, ali sam se vratila posle nekoliko dana. Ne mogu da tvrdim da nisam imala osećaj da nemam gde da odem, ali oni takvu situaciju naprave da misle da imaš samo njih. Kao da sma bila potpuno isključena - rekla je i navela da su i njeogovi roditleji znali za nasilje, ali da je rekacija majke bila samo rečenica:"Dosta više, ne mogu više da vas slušam".

Nada je sa svojim partnerom otišla potom na Divčibare, kako bi "radili na vezi".

- Prebijanje se događa na Uskrs. Svaki dan je bilo rasprave,jer ja ne valjam. Drug je došao da provede sa nama Uskrs, one je otišao po njega, ja sam ostala sama da spremam večeru. Nije ih bilo nekoliko sati, ja sam pokušavala da ga dobijem, on se nije javljao. Na kraju se javio, rekao je da su jeli, pili, ja sam pitala da li je to normalno, a ja sam spremila večeru. Sedeli smo u dnevnoj sobi, igrali karte, pričali, bili smo sa prijateljima, opet je krenuo da me omalavažava. U jednom trenutku sam otišla u svoju sobu i legla, on me je zaključao. Ja sam krenula da lupam, on je otključao i tu je krenulo. Sve se dešavalo ispred njegovog prijatelja koji nije pokušao da ga zaustavi. Davio me je, bacao me po podu, udarao, jednim udarcem mi je polovio 3 rebra sa leve strane, sat vremena, ja sam ga molila da me vozi u bolnicu. Spakovao mi je stvari i mene i spustio me na seoski put i ostavio me u mraku. On se spustio po mene i vratio me u kuću, gurnuo me u krevet i rekao da legnem i ćutim. Najstrašniji mi je momenat kada sam tražila ključ od njegovih kola, mislila sam da će me ubiti - kroz suze je pričala naša gošča.

Nada navodi da se nasilnik branio time da ne poznaje žrtvu nasilja i da tu počinju svi pravni problemi.

Nakon što je Nada Grujičić koja je doživela stravično nasilje od bivšeg partnera, bila prinuđena da sa svojom teškom pričom istupi javno, kako bi uopšte došla do pravde, za Espreso se oglasila i njena majka Svetlana.

Nada je pretučena do te mere da su joj rebra bila slomljena, jedva preživela!

- Verujte mi da mi je sada posle skoro godinu i po dana još teže. Proživela sam pakao od onog dana kada sam u sedam ujutro dobila poziv od njenog tadašnjeg dečka. "Izvinite što vas zovem ovako rano, ali Nada mi je ukrala auto i pobegla, recite joj da mi ga odmah vrati", rekao je on.

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

Oduzela sam se! Molila sam Boga da mi se javi. I javila se! Plakala je.

"Mama, pomozi mi, ne znam gde sam, boli me stomak, mama umreću od bolova. Mama, ja sam pobegla, idem u Čačak u bolnicu, mnogo me boli, dolazi Ružica", izgovorila je Nada i prekinula vezu.

Zovem Ružicu, ona je već na putu za Čačak. Agonija, Ružica je posle bolnice u Čačku i davanja izjave prvo u Čačku pa potom u Gornjem Milanovcu dovozi kući. Srce mi se cepa. Moje dete sva u modricama, plače od bolova i samo ponavlja: "Mama, ne mogu da dišem, pomozi mi."

Zovem Hitnu pomoć. Oni odmah dolaze, daju joj injekciju protiv bolova. Plače i stenje kao malo mače. Umirem!

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

Prvih mesec dana noć nam je bila najteža. Sa polomljeni rebrima moraš da spavaš sedeci. Spava samnom u krevetu, više smo budne nego što spavamo! Sutradan po dolasku kući javljamo se na Grudnu bolnicu Kliničkog centa u Beogradu.

Čekanje satima, ponovno rentgen snimanje. Polomljena dva rebra. Kontrola za sedam dana, strogo mirovanje.

Sutradan, opet jaki bolovi, opet Hitna pomoć.

Sedmi dan, kontrola na Grudnoj klinici. Čekanje satima, sve vreme plače. "Mama, mnogo me boli, ne mogu da dišem." Lekari na snimku vide slobodnu tečnost u plućima, punktiraju je. Vade 450mll tečnosti sa tragovima krvi.

Bolje diše dva dana i onda opet gušenje i opet za sedam dana punktiranje. Četiri puta je bodu sa ogromnom iglom kroz telo u pluća i vade slobodnu tečnost.

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

Zašto se pojavljuje ta tečnost u plućima, uradili smo skener, a na skeneru se vide tri polomljena rebra od kojih je jedno na 3 milimetra od plućne maramice. Sreća da to rebro nije probilo plućnu maramice jer u tom slučaju ne bi preživela.

Hvala Bogu, posle tri meseca polomljena rebra su zarasla, ali rana na njenoj duši nije! Kako se ja kao majka osećam i kako sam sve ovo preživela to samo ja znam. Ne da Bog nikome pa ni njegovoj majci.

- E pa ta majka, nije pozvala Nadu ili mene da čuje šta se desilo, da vidi kako je Nada, baš je briga sto je njen sin nasilnik. Da joj je polomio nokat a ne tri rebra trebala je da kaže žao mi je, sram ga bilo. Ne, nju nije sramota da laže pred tužiocem, da ne poznaje Nadu, da ju je samo jedanput videla a Nada je deset meseci živela u njenoj kući, jela za njenim stolom. Laže pred Bogom i tužiocem, a dala je zakletvu pred Boginjom pravde - kazala je Svetlana za Espreso.

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

Inače, Nada je na svom Instagram profilu objavila seriju potresnih fotografija koje hronološki svedoče o njenoj vezi koja je kulminirala manipulacijom i nasiljem, odnosno slomljenim rebrima.

"Ja se smiriti neću! U javnost izašla nisam godinu dana, ali od sada prestati neću sve dok pravda ne bude zadovoljena", napisala je Nada, a potom u nekoliko slika pokazala kroz šta je prošla - prvo srećne dane veze, a ubrzo batine, slomljena rebra, manipulaciju, pretnje i na kraju laži kojima je njen partner pokušavao da se odbrani, a u kojima je imao podršku roditelja i prijatelja.

Ova 27-godišnjakinja priložila je i medicinsku dokumentaciju kao dokaz, te fotografije na kojima se vide modrice i tragovi batina. Ona je, takođe, podelila fotografije novinskih članaka iz kojih je jasno da je njen bivši partner Saša negirao da je ikada imao vezu sa njom i da su živeli zajedno, te da su te njegove navode potvrdili i njegovi roditelji.

Zajedničke fotografije, s druge strane, pokazuju da su Nada i on zaista bili u ljubavi, a postoji čak i jedna slika na kojoj su njih dvoje sa njegovim roditeljima.

Nada Grujičić
foto: preentscreen/Instagram

Tu su i snimci ekrana tokom Nadine i njegove uznemirujuće prepiske, gde joj on poručuje da je "sebi napravila havariju ovim" i "da će ga sanjati u najgorim snovima", te je naziva pogrdnim imenima.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

Na SOS telefonu kao i u individualnim konsultacijama rade specijalno edukovane konsultantkinje za rad sa ženama koje su preživele traumu muškog nasilja i imaju višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti. Podrška ženama kroz konsultacije ima za cilj osnaživanje žena da izađu iz situacije nasilja. Razgovori na SOS telefonu mogu biti anonimni.

Stil/Espreso/Informer

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs