DA LI TREBA DA STRAHUJEMO ZBOG MLADEŽA: Evo zašto su redovni pregledi ključni!

Kada je reč o mladežima, mnogi od nas ih doživljavaju kao bezazleni estetski detalj. Međutim, ovi mali pigmentni izraštaji na koži, benigni po prirodi, mogu biti i više od toga

Medicina
17:46h Autor:
DA LI TREBA DA STRAHUJEMO ZBOG MLADEŽA: Evo zašto su redovni pregledi ključni!
Foto: Andreja Damnjanović

Ali, šta su zapravo mladeži? Mladeži su skupovi pigmentnih ćelija – melanocita, koji se mogu pojaviti bilo gde na koži. Iako su većinom bezazleni, neki od njih mogu nositi skrivene opasnosti koje ne bi trebalo da ignorišemo! Jer, sve češće smo svedoci priča gde je mladež na koji se nije obratila pažnja na vreme prerastao u ozbiljan zdravstveni problem.

Zašto je uklanjanje mladeža više od estetike?

Mnogi misle da je uklanjanje mladeža samo pitanje lepote kada se nalaze na mestima na kojima nam se ne dopadaju.

Međutim, lekari poliklinike Diva dr Bogdanović upozoravaju: nije reč samo o estetici, već o prevenciji. Mladež može biti potencijalni nosilac rizika, a u nekim slučajevima, promene na mladežima mogu ukazivati na već razvijeni maligni melanom - jedan od najopasnijih vrsta malignih tumora!

Iz ove medicinske ustanove navode da su u 30 godina prakse često čuli pogrešno mišljenje da mladeže ne treba skidati. To nije tačno. Medicinski stav je sasvim suprotan. Svi zdravi mladeži se mogu odstranjivati bez rizika po zdravlje iz estetskih, medicinskih ili praktičnih razloga.

Kada mladež može da postane opasnost?

Da li ste znali da više od 40% malignih melanoma nastaje iz naizgled običnih mladeža?

Naglo crvenilo, probadanje, menjanje oblika, veličine, simetrije ili boje, potencijalni su znakovi upozorenja i signal da se što pre zakaže pregled kod lekara specijaliste.

U poliklinici Diva dr Bogdanović, BESPLATNI klinički pregledi su tu da vas zaštite od toga da do promene mladeža dođe neprimećeno. Zato su redovne kontrole na svakih 6 do 12 meseci preporuka stručnog tima ove medicinske ustanove!

Poliklinika Diva
foto: Andreja Damnjanović

Ukoliko je potrebno, kako se bezbedno mogu ukloniti mladeži?

Stav stručnog tima poliklinike Diva dr Bogdanović i klinički dokazana medicinska činjenica je da su jedine pouzdane metode za uklanjanje mladeža isključivo hirurške tehnike uz OBAVEZNU patohistološku analizu u cilju zdravstvene bezbednosti pacijenta:

  • radiotalasna tehnika ili
  • klasična hirurška ekscizija.

Radiotalasno uklanjanje mladeža

Radiotalasno uklanjanje mladeža je revolucionarna dermatohirurška tehnika. Ova metoda,

  • brza,
  • efikasna i
  • bezbolna,

koristi se za uklanjanje mladeža, ali i drugih kožnih promena poput bradavica, fibroma, lojnih cista. I sve to sa minimalnim tragovima na koži nakon intervencije! O tome, koliko je ova metoda precizna i sofisticirana, govori i činjenica da je radio-talasima moguće uklanjati izraštaje na koži čak i u predelu oko očiju.

Klasično hirurško uklanjanje mladeža

Displastični nevusi, kongenitalni nevusi i sve suspektne promene u poliklinici Diva dr Bogdanović se rade isključivo klasičnom hirurškom metodom, dok se zdravi mladeži i ostale promene na koži mogu uklanjati radio-talasima.

Poliklinika Diva
foto: Andreja Damnjanović

Poliklinika Diva dr Bogdanović – Vaš saveznik za zdravlje kože!

U poliklinici Diva dr Bogdanović, sa više od 30 godina iskustva, dr Svetlana Bogdanović, specijalista estetske hirurgije, i njen tim od 9 lekara specijalista pioniri su u uvođenju radiotalasne tehnike za uklanjanje promena na koži na našim prostorima.

Doktorka Svetlana Bogdanović, osnovala je polikliniku Diva 1993. godine, a od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Njihov pristup, koji spaja najnoviju tehnologiju i stručnost, čini da borba protiv melanoma i drugih kožnih promena bude efikasnija i sigurnija.

I zato ne čekajte da mladež postane problem. Redovne kontrole i savremene procedure su ključ za očuvanje vašeg zdravlja i lepote kože.

Besplatni klinički pregledi mladeža i konsultacije u poliklinici Diva dr Bogdanović

Besplatne konsultacije i klinički pregledi mladeža su nešto što se u radu poliklinike Diva podrazumeva i po čemu su prepoznatljivi. Smatraju da su preventiva, redovni pregledi mladeža i pravovremena dijagnostika od neprocenjive važnosti jer je maligne tumore kože moguće izlečiti u početnoj fazi jednostavnom hirurškom ekscizijom.

U poliklinici Diva, u svakom trenutku možete zakazati i uraditi dermatološki pregled kože ili dermoskopski pregled mladeža, a preporuka njihovog stručnog tima je da proverite i preventivno otklonite rizične mladeže, kako bi se izbegle komplikacije i zdravstveni problemi.

Posetite Polikliniku Diva i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Poliklinika Diva na 3 adrese:

  • Kosovska 34,
  • Njegoševa 19a, Vračar - Slavija i
  • Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.
    Poliklinika Diva
    foto: Andreja Damnjanović
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs