BIVŠA PRINCEZA PRODAJE DŽEM: Nakon što su se odrekli titule, sada krše i obećanje dato kraljici na samrti

Megan Markl predstavila je svoj prvi proizvod iz nove "lifestile" kolekcije njenog brenda "American Riviera Orchard", uticajnim osobama poslala svoj džem od jagoda

Celebrities
BIVŠA PRINCEZA PRODAJE DŽEM: Nakon što su se odrekli titule, sada krše i obećanje dato kraljici na samrti
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa otkad se odrekla titule prešla je u preduzetničke vode i osnovala sopstveni brend "American Riviera Orchard", sada je lansirala i svoj prvi proizvod koji poslala influenserima i prijateljima, u pitanju je džem od jagoda.

Modni dizajner Trejsi Robins i argentinska socijalista Delfina Balkijer su među onima koji su danas objavili sliku proizvoda na svojim Instagram profilima.

Gospođa Robins i njen suprug, šef Paramounta Brajan Robins su prijatelji sa Saseksima koji su bili njihovi gosti na premijeri filma Boba Marlija na Jamajci u januaru. Par je takođe prijatelj sa gospođom Balkijer, koja je udata za prijatelja princa Harija, Načo Figerasa, sa kojim su prisustvovali dobrotvornoj polo utakmici na Floridi prošlog petka.

Gospođa Robins je objavila sliku Meganovog džema, na kojoj je bio logo American Riviera Orchard i 'Montecito' ispod - enklave slavnih u Kaliforniji u kojoj Hari i Megan žive u kući od 12 miliona funti. Oznaka je takođe imala reči „17 od 50“.

Gospođa Balkier je objavila sličnu sliku na svom Instagram profilu, rekavši: „Džem od jagoda me čini srećnom. I volim tvoj džem M, @AmericanRivieraOrchard.' Na njenoj etiketi je pisalo: '10 od 50'.

Megan Markl džem
foto: Printscreen Instagram

Izgleda je postao svojevrsni trend među slavnim ličnostima da proizvode sopstvene prehrambene proizvode, kao što su Džulijan Mur, Vil Ferel i Lebron Džejms koji prodaju med iz sopstvenih bašta preko brenda Flamingo Estate za do 250 dolara (200 funti) po tegli.

Megan je takođe mogla da nađe inspiraciju i u svom tastu, kralju Čarlsu III, koji je počeo da prodaje proizvode kao što je džem sa imanja Vojvodstva Kornvol 1990-ih.

Princ Vilijam je preuzeo imanje nakon smrti kraljice Elizabete II 2022. godine, a džem od organskih jagoda iz Vojvodstva se prodaje u Vejtrozu po ceni od 2,80 funti po tegli, a prodajom celog asortimana pomaže se pri prikupljanju 30 miliona funti za dobrotvorni fond princa od Velsa.

Očekuje se da će Vojvotkinja zvanično lansirati voćnjak American Riviera Orchard kasnije ovog proleća, a izvor je prošle nedelje rekao magazinu People: „Megan smatra da je naziv American Riviera Orchard savršen. To joj se čini autentičnim."

„Jedva čeka da se veb lokacija pokrene. Uzbuđena je zbog svog najnovijeg, ličnog poduhvata. Ovo je nešto što želi da uradi već neko vreme. Ona je uzbuđena što može da podeli svoj stil i stvari koje voli."

Vojvotkinja je pokrenula svoj novi poslovni poduhvat 14. marta sa Instagram tizerom. Video-snimak u vintidž stilu na kojem Megan kuva i aranžira bele hortenzije i ruže objavljen je na novom Instagram nalogu American Riviera Orchard. Kratak video je postavljen na I Vish Iou Love Nensi Vilson i završava se logotipom brenda ispisanim finim zlatnim pismom iznad reči „Montecito“.

Megan markl brend
foto: Printscreen Instagram

Objavljene su i ograničene informacije o voćnjaku American Riviera Orchard, ali prijava za žig podnesena 2. februara ove godine pokazala je da kompanija želi da ponudi knjige recepata koje se mogu preuzeti i štampati, stolnjake, tekstil, te džemove i marmelade, prema kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država veb sajtu.

Nalog je imao 100.000 pratilaca samo tri sata nakon prve objave, cifra sada dostiže 592.000. Meghan nije vodila Instagram nalog otkako su se Saseksi povukli iz kraljevskog života pre četiri godine. Ranije su vodili zajednički nalog @sussekroial, ali su najavili da će prestati sa objavljivanjem u martu 2020.

Megan se nada da će prodavati proizvode od semena ptica do poslastica za kućne ljubimce i baštenskih makaza do prstenova za salvete sa American Riviera Orchard. Ona je navela niz artikala u dokumentima poslatim Uredu za patente i žigove SAD, uključujući sapune za kupanje, zavese i ćebad za jogu.

A u planu joj je i da prodaje mirisna ulja, difuzore od trske, mirise i nemedicinske proizvode za negu kućnih ljubimaca, kao što su šampon i balzam za pse.

Čini se da se Meganina prijava zaštitnog znaka takođe proteže na fizičku radnju u kojoj se predmeti mogu prodavati. Neki veruju da bi takva radnja mogla da prekrši Harijev i Meganin dogovor sa pokojnom kraljicom Elizabetom II da ne komercijalizuju svoje kraljevske veze.

U vreme lansiranja prošlog meseca, insajder je za Mail rekao: „Brend bi trebalo da se poklopi sa lansiranjem nove kuvarske emisije za Netfliks."

U februaru je Megan, majka četvorogodišnjeg Arčija i Lilibet, osudila žene koje „seju mržnju“ prema drugim ženama dok su govorile na festivalu u Teksasu povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena. Takođe je otkrila da je većina zlostavljanja koje je zadobila na internetu bilo kada je bila trudna.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Stoga se nije mnogo pojavljivala u javnosti od otkazivanja njene serije podcasta Arhetipovi. Spotifaj, koji je platio 15 miliona funti za ugovor, prekinuo je seriju 2022. nakon 12 epizoda „po obostranom dogovoru“. Od tada je sklopila dogovor sa drugom platformom.

Megan je pokrenula voćnjak "American Riviera Orchard" samo dan pre nego što je njena snaja, princeza od Velsa, objavila emotivnu video poruku u kojoj otkriva da ima rak i da je započela preventivnu hemoterapiju.

Prošlog meseca Hari i Megan su poželeli Kejt 'zdravlje i izlečenje', rekavši da se nadaju da će princeza i njena porodica to moći da iznesu privatno i u miru.

Otkako su 2020. godine napustili mesto kraljevske porodice i preselili se u Kaliforniju sa svojom porodicom, Suseksi su iznosili optužbe i pritužbe protiv monarhije i članova Harijeve porodice.

Vojvodove optužbe protiv njegove porodice bile su neumoljivo nakon Megkzita i sa njegovim intervjuom koji je dao Opri 2021. i u mesecima nakon kraljičine smrti u septembru 2022., njegovim Netfliks dokumentarcem i memoarima.

Postojale su optužbe za rasizam u vezi sa Arčijevim nijansom kože pre nego što se rodio i tvrdnje da je Kensingtonska palata lagala da zaštiti Vilijama zbog izveštaja da je navodno maltretirao Harija.

Vojvoda je takođe optužio Vilijama da ga je fizički napao i bacio u pseću činiju zbog Megan, zadirkivao ga zbog njegovih napada panike i, zajedno sa Kejt, ohrabrivao ga da nosi nacističku uniformu na fensi žurci.

Iako je rečeno da Čarls i Hari još uvek razgovaraju, Vilijam navodno nije bio u kontaktu sa svojim bratom duži vremenski period.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs