OŽENIO ME JE I DOVEO U KUĆU, PA PRED MOJIM OČIMA RASKINUO S NJOM! On je jedini uspeo da bude sa 3 najlepše Srpkinje ikad

Vuk Vučo bio je u braku sa Oliverom Katarnom i Nikicom Marinović, koju je ostavio zbog Milje Vujanović!

Celebrities
21:22h Autor:
OŽENIO ME JE I DOVEO U KUĆU, PA PRED MOJIM OČIMA RASKINUO S NJOM! On je jedini uspeo da bude sa 3 najlepše Srpkinje ikad
Olivera Katarina, Nikica i Milja, Foto: Printscreen Instagram / oliverakatarinaofficial /estradnimuzickivremeplov/asiansashes

Vuk Vučo, čuveni književnik i reditelj, važio je za najvećeg mangupa u našoj prestonici, kojem je pošlo za rukom da osvoji 3 najlepše Srpkine svih vremena. Prozvali su ga "beogradskim Plejbojem", a tu titulu je sa posebnim šarmom nosio. Potiče iz vrlo ugledne i imućne porodice. Bavio se filmskom i pozorišnom režiom, ali i kritiom. Međutim, njegov ljubavni život uvek je bio u žiži interesovanja, te i danas su svi impresionirani kako je uspeo da zavede - Oliveru Katarinu, Nikicu Marinković i Milju Vujanović, dame za kojima su svi muškarci uzdisali i maštali.

Vuk je bio magnet za žene, a sa druge strane, bio je veoma cenjen u umetničkim krugovima, te se slovio za i te kako pametnog čoveka.

Kako je zaveo Oliveru Katarinu?

Njihov odnos počeo je nesvakidašnje - uvredama i svakom, što je i sama glumica potvrdila. Naime, Vuk je u vreme kada je radio kao pozorišni kritičar rekao za nju da je “milolika priučena balerina”, što ju je do te mere isprovociralo da ga je ošamarila kada ga je srela nakon toga.

Ali da je tankla linija između mržnje i ljubavi pokazala je i njihova priča. Među njima su planule varnice, preko noći su završili u braku, strast koja je vladala među njima bila je neopisiva. Nažalost, sreća nije dugo potrajala, zajedno su bili tek godinu i po dana, koji su bili obojeni oštrim sukobima i obračunima.

Olivera Katarina
foto: Printscreen/youtube

– Vuk mi je tada prvi put prišao i poljubio me. Otišli smo u njegovu prelepu kuću na Senjaku i on je s vrata rekao dadilji da je doveo svoju ženu, Oliveru Vučo. Zamolio ju je da nam skuva kafu, a onda telefonirao Dagmar Stojanović kako bi joj saopštio da se oženio. Nisam znala da je s njom u vezi četiri godine i to me je osvestilo, pa sam zaplakala i promrmljala kroz suze da ga ne poznajem i ne volim. Poželela sam da što pre pobegnem… – opisivala je Olivera Katarina početak ovog braka.

Nakon što je postao ponovo slobodan čovek posle razvoda, nije se smirivao. Zavodio je sve lepe devojke sa kojima je imao kontakt, ali jedna mu je bila posebno privukla pažnju. Srce mu je ukrala čuvena Dubrovčanka Nikica Marinović – Miss Jugoslavije. Na izboru za Miss sveta 1966. godine u Londonu proglašena je za najlepšu Evropljanku i bila je prva pratilja. Ali, pošteno ga je namučila, dok je nije osvojio. U početku nije htela da čuje za njega.

Nikica Marinović
foto: Printscreen Youtube / MISS WORLD - COLOUR - NO SOUND

Spekulisalo se kako se ovaj književnik žalio prijateljima da su sve žene pre ove manekenke bile tek obična razonoda, a da je Nikica ona prava! Godinu dana je pokušavao da je osvoji, a upornost se isplatila. Na koncu svega nakon kratkog zabavljanja ovaj par razmenio bračne zavete, Nikica je konačno pristala da izgovori "sudbonosno da" Vuku, koji je bio 10 godina stariji od nje.Svadba je održana u Nikičinoj rodnoj kući u Mokošici. Kasnije su dobili i sina Đorđa, koji je danas arhitekta i radi i živi u Americi.

Marinovićeva je pred kraj života obolela, povukla se iz javnosti, a njeno beživotno telo pronađeno 2008. godine u Beogradu.

U jednom intervjuu iz 1972. godine, Vuk Vučo je govorio o Nikici.

- Posle mog raskida s Oliverom (Oliverom Katarinom) dugo se nisam vezivao za neku devojku. Većina, koje su mi pravile društvo (a među njima je bila i Zorica Gajdaš), sve dok nisam upoznao Nikicu Marinović, bile su mi više predmet razonode nego devojke s kojima sam se zabavljao. U stvari, samo smo se viđali, i to uglavnom u mom stanu, i to onda kad nisam znao što da radim od dosade - pričao je Vučo.

Priznao je da nije mario što ga je odbijala, štaviše, dobijao je sve veću želju da je osvoji.

- S njom je išlo najteže. Već posle našeg prvog susreta nije htela ni da čuje za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći napad. Gotovo godinu dana ja sam joj se, posle tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već posle drugog susreta u Dubrovniku, dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu "Excelsior", a nešto kasnije se i venčali. U prvi mah sam mislio da sam našao ženu s kojom ću provesti čitav svoj život. Već posle nekoliko mjeseci našeg braka uvideo sam da sam opet pogrešio. U to su me uverile njene diskusije s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo... U svim tim diskusijama Nikica je vodila glavnu reč. Međutim, vremenom sam uvideo da ona nije pročitala ni jednu knjigu već je samo znala naslove. U njenom prisustvu nikada nisam želeo da s nekim diskutujem o literaturi, jer bi ona obavezno uzimala učešće u tim diskusijama i dovodila me u veoma neprijatne situacije. Imam utisak da ona u glavi ima beton, a ne ono što bi joj bilo i te kako potrebno - naveo je Vučo.

Milja Vujanović
foto: Printscreen/Facebook/MiljaVujanovicRegulas

Otkrio je i da se tajno viđao sa Miljom Vujanović.

- Već u vreme braka s Nikicom tajno sam se sastajao s Miljom Vujanović. Do tog našeg poznanstva, koje se kasnije pretvorilo u iskrenu ljubav, došlo je posle jednog filmskog festivala na kome smo se prvi put sreli. Pošto je to bila iskrena ljubav Milja i ja odlučili smo i da se venčamo. Ali, moj iznenadni odlazak za Pariz sve je to srušio. Milja i ja smo se prijateljski rastali kao da ništa među nama nije bilo - zaključio je svojevremno Vučo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs