RECEPT ZA ROLAT MAČJE OČI: Ovaj kolač vratiće vas u detinjstvo bar na trenutak, brzo i lako se pravi, a PREUKUSAN JE

Osvojiće vaša čula već pri prvom zalogaju, a posle nema nazad, ovaj rolat vraća najlepše uspomene, probajte i uverite se sami

Recepti
RECEPT ZA ROLAT MAČJE OČI: Ovaj kolač vratiće vas u detinjstvo bar na trenutak, brzo i lako se pravi, a PREUKUSAN JE
Foto: Printscreen Youtube / @antoniajagodic

Rolat mačje oči se pravi neverovatno lako i brzo, a savršenog je ukusa. Kada ga prvi put zagrizete instant će vas vratiti u detinstvo. Ne zna se da li preovladava kremast ukus čokoladnog fila, vazdušaste kore ili osvežavajuće banane. U svakom slučaju ovo je dobitna kombinacija.

SASTOJCI:

Kora:

  • 6 jaja ( odvajaju se belanca od žumanaca)
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • pola kesice praška za pecivo

Fil:

  • 3 jaja
  • 120 gr šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 gr čokolade
  • 150 gr margarina ili maslaca
  • banane

PRIPREMA:

Prvo je potrebno odvojiti žumanca od belanaca i zatim belanca izmutiti u čvrsti šam. Nakon toga ćemo pomešati sve sastojke za koru i umutiti u glatku smesu, a onda dodati naša belanca i lakano sjediniti sve to.

Sada ćemo ovu smesu sipati u kalup na papir za pečenje i ispeći koru u rerni na 180 stepeni, 15-ak minuta.

Dok se peče kora, pripremamo fil, umutićemo jaja i dodati šećer i vanilin šećer pa kuvati na pari. Zatim dodajemo maslac i čokoladu i sve sjedinimo mešanjem.

Kada se kora ispeče i blago prohladi, premazaćemo je filom i poređati banane po obodu, a onda ćemo urolati oba kraja, tako da obavijemo banane.

Na kraju premazujemo naš rolat preostalim filom i stavljamo ga u frižider da se stegne i ohladi.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs