5 ČUDNIH I STROGIH PRAVILA MET GALE: Supružnici NIKAKO ne sede zajedno, peršun je zabranjen, a ovo će vas RASPAMETITI

Stroga pravila se moraju poštovati, ukoliko planirate da ponovo prisustvujete ovakvom glamuroznom događaju.

Zanimljivosti
09:03h
5 ČUDNIH I STROGIH PRAVILA MET GALE: Supružnici NIKAKO ne sede zajedno, peršun je zabranjen, a ovo će vas RASPAMETITI
Foto: DPRF / StarMax / Profimedia

Met Gala 2024. održala se u Metropolitan muzeju u Njujorku, sa temom događaja "Uspavane lepotice: Ponovno buđenje mode", gde su prikazani 50 istorijski značajni komadi, od kojih su neki previše krhki da bi se ikada ponovo mogli nositi.

Kad god se održava Met Gala, postoje određene smernice koje će se od gostiju očekivaju ako žele da ostanu u dobrim knjigama glavne i odgovorne urednice "Voga" Ane Vintur.

Od starosnog ograničenja do zabrane selfija, ovo su pet čudnih i strogih pravila kojih su gosti sinoć morali da se strogo pridržavaju.

1. Nema selfija

Neko bi pomislio da bi svima koji prisustvuju tako sjajnom događaju kao što je Met Gala bilo oprošteno što snime čudnu fotografiju kako bi zabeležili posebne trenutke te prilike.

Međutim, 2015. godine objavljeno je da je korišćenje društvenih medija zabranjeno na događaju, kako bi se sprečilo da slavne ličnosti provode većinu večeri na svojim telefonima.

"Korišćenje telefona za fotografisanje i društvene mreže neće biti dozvoljeno na svečanosti", navodi se u obaveštenju upućenom svim gostima.

Očiglednu zabranu Met Gale su u prošlosti prekršili brojni gosti, a mogul lepote i zvezda rijaliti TV-a Kajli Džener napravila je veliki selfi u kupatilu na događaju 2017.

Kajli Džener
foto: NJ / Backgrid UK / Profimedia

2. Nije dozvoljeno za mlađe od 18 godina

Godine 2018. otkriveno je da je Met Gala donela novo starosno ograničenje.

To je značilo da istaknutim pojedincima mlađim od 18 godina više nije bilo dozvoljeno da prisustvuju događaju.

"Ne mogu da idem, jer nisam dovoljno stara", rekla je tada šesnaestogodišnja manekenka i plesačica Madi Zegler za "Holivud reporter" 2018. na pitanje da li će biti prisutna na priželjkivanom crvenom tepihu Met Gale.

Iako se prvobitno sumnjalo da je novo starosno ograničenje uvedeno zbog teme Met Gala 2018. "Nebeska tela: moda i katolička mašta", portparol događaja je potvrdio da je odluka doneta jer "to nije odgovarajući događaj za osobe mlađe od 18 godina."

Zendeja
foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

3. Zabranjeno pušenje u muzeju

Godine 2017. poznate ličnosti, uključujući Belu Hadid, Dakotu Džonson i Marka Džejkobsa, slikane su kako puše cigarete(i potencijalno nedozvoljenu supstancu) u kupatilu Metropolitan muzeja.

Iste godine je objavljeno da su članovi odbora i donatori izrazili užasnutost zbog gostiju koji puše na događaju, a jedan je rekao da je to "nepoštovanje umetničke kolekcije."

Bela Hadid
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

4. Nema luka

Nakon Met Gala crvenog tepiha, za goste na događaju je priređen koktel i svečana večera.

Prema "Njujork postu", određene namirnice su namerno izostavljene sa menija na zahtev same Vintur.

Bivši zaposleni "Voga", rekao je za publikaciju da je peršun zabranjen kako bi se izbegao rizik da se biljka zaglavi ljudima u zubima.

Na događaju se ne poslužuju ni luk ni beli luk, kako bi se izbegli napadi lošeg zadaha, dok se bruskete ne nude gostima u slučaju da se hrana prospe po ekstravagantnim ansamblima.

Godine 2016. manekenka Karli Klos dala je svoju Met Gala haljinu do poda isečenu u mini haljinu za posle žurke nakon što je crveno vino prolilo belu tkaninu.

Kim Kardašijan
foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Strogi raspored sedenja

Vintur je veoma posebna o tome gde njeni Met Gala gosti sede u noći događaja.

U dokumentarnom filmu "Prvi ponedeljak u maju" iz 2016. godine, koji detaljno opisuje stepen planiranja koji se uklapa u tu priliku, direktorka specijalnih projekata u "Vogu", Silvana Vord Duret, objasnila je da je to veoma zahtevan posao.

"Mnogo se razmišlja o tome ko sedi pored koga, ako su sedeli zajedno prošle godine, ako su sedeli jedno pored drugog na drugim događajima, toliko toga ide u to, to je šokantno", rekla je Vord Duret.

Prema Vord Duretvoj, supružnici nikada ne sede jedno pored drugog.

"Svrha ovih stvari je da upoznate nove ljude i da budete zainteresovani za ono što drugi rade. Kakva je svrha ako dođeš ovde da se družiš sa svojim mužem?" dodala je ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs