Razlike među polovima

Žene su jače kada treba ostati uz partnera: Muškarci sedam puta češće ostave suprugu kada se razboli

Među 23 razvoda evidentirana među obolelima od multiple skleroze otkriveno je da su u 22 razvoda obolele bile žene, a samo u jednom slučaju je oboleli bio muškarac
Zanimljivosti
23:52h Autor:
Žene su jače kada treba ostati uz partnera: Muškarci sedam puta češće ostave suprugu kada se razboli
Foto: Shutterstok

Muškarci sedam puta češće ostavljaju suprugu kada se razboli, dok se to ženama događa mnogo ređe.

Najnovije američko istraživanje koje je otkrilo te podatke sprovedeno je na 500 bračnih parova, pri čemu je jedan od partnera imao dijagnozu ozbiljne bolesti poput raka ili multiple skleroze.

Statistički podaci o razvodima među njima bili su prosečni, ali dublje istraživanje je pokazalo da će se brak završiti razvodom mnogo češće kada je bolesni partner žena, piše Večernji list.

A koji su najčešći razlozi za razvod saznajte OVDE.

Drugim rečima, žene su mnogo bolje u podnošenju teške situacije nego muškarci. Među 23 razvoda evidentirana među obolelima od multiple skleroze otkriveno je da su u 22 razvoda obolele bile žene, a samo u jednom slučaju je oboleli bio muškarac.

Otkrića o takvoj pojavi potvrđena su i kod drugih bolesti - od 23 pacijenta s tumorom mozga, čiji su se brakovi raspali, 18 je bilo žena, a od 14 obolelih od raka, bilo je 13 žena. Inače, 21 odsto brakova u kojima su bile bolesne žene završilo je razvodom, za razliku od tri odsto brakova u kojima je oboleli bio muškarac, na osnovu čega su naučnici zaključili da je očigledno da su žene jače kada je reč o ostajanju uz bolesnog partnera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs