Humanost na delu

Zdravko Čolić i Goran Bregović obnavljaju manastir na Fruškoj gori: Skupili novac za rekonstrukciju

Nijedan od njih dvojice ne želi da se o njihovim prilozima javno govori, ali već nekoliko godina finansijski podržavaju manastir Šišatovac i redovni su gosti na slavi manastira
Celebrities
16:18h Autor:
Zdravko Čolić i Goran Bregović obnavljaju manastir na Fruškoj gori: Skupili novac za rekonstrukciju
Foto: Kurir

Pevači Zdravko Čolić i Goran Bregović već godinama finansijski pomažu manastir Šišatovac, koji se nalazi u zapadnom delu Fruške gore.

Kako Kurir saznaje, njih dvojica često daju svoje priloge zajedno s velikim brojem dobrotvora. Od sakupljenog novca obnovljen je konak, monumentalna manastirska kapija i obavljena je rekonstrukcija ikonostasa.

Kako je Zdravko Čolić proslavio 63. rođendan, pogledajte OVDE.

"Za Bregu i Čolu može se reći da su veliki vernici koji često pomažu crkvi, ali se oni time ne hvale. Donirali su novac za obnovu manastirskog kompleksa koji je dugi niz godina bio u prilično teškom stanju. Nijedan od njih dvojice ne želi da se o tome javno priča, niti da se piše" - priča dobro obavešten izvor za Kurir i nastavlja:

"Poznato je da je ovaj božji hram tokom Drugog svetskog rata bio gotovo srušen i da su se jedino očuvale zidine crkve. Danas manastirski kompleks čine crkva, jedna zgrada nedavno izgrađenog konaka u čijoj su obnovi učestvovali Brega i Čola. Njih dvojica su uložila novac i u rekonstrukciju ikonostasa, a poslednjih godina su redovni gosti na slavi manastira" - završava izvor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs