Biofizička Dijagnostika

Zašto smo bolesni: Bolest je posledica, a ne uzrok!

Dovođenje organizma u stanje prirodne energetske ravnoteže koja obezbeđuje maksimalno korišćenje vlastitih kapaciteta odbrane – osnovni je cilj biofizičke medicine
Medicina
17:24h Autor:
Zašto smo bolesni: Bolest je posledica, a ne uzrok!
Foto: Shutterstok

Jedan od osnovnih postulata biofizičke medicine jeste da se početak svake bolesti dešava na nivou biopolja u vidu disharmoničnih talasa i energetskih blokada koji ometaju prirodno kruženje energije kroz organizam. Poslednjih godina, u preventivnoj kontroli se primenjuju funkcionalni testovi iz domena biofizičke medicine koji otkrivaju poremećaje u protoku energije mnogo pre nego što se bolest ispolji na fizičkom nivou, piše Lovesensa.rs.

Inteligencija tela

Naša sopstvena priroda je naš najbolji lekar”, bile su Hipokratove reči. Trebalo bi da to bude i osnovni pravac današnje medicine. Naše telo dolazi na ovaj svet već opremljeno svim neophodnim biološkim komponentama za samoisceljenje. Ovu smelu pretpostavku potvrđuje sve više naučnika koji veruju da je tajna zdravlja ne u skupim lekovima već u genetskom svetu samog tela i da organizam poseduje sjajnu urođenu inteligenciju (telesni superkompjuter) koja prikuplja i obrađuje informacije iz višeslojnih komunikacijskih mreža tela. Takođe, telo savršeno zna šta treba da uradi, kojim organima je potrebna pomoć i njima šalje obnavljajuću energiju podrške, održavajući stanje zdravlja kao proces bez prestanka.

OVDE pročitajte više o tački dugovečnosti koja usporava starenje, pomaže da smršate i blagotvorno deluje na vaše organe.

Posledica, ne uzrokBolest ne dolazi niotkuda – svest o tome predstavlja ključni momenat brige o sebi. Nagomilani stres savremenog života, pogrešan način ishrane, negativni emocionalni naboj, ogromno opterećenje slobodnim radikalima, štetne navike i toksično životno okruženje, dovode do sistematskog slabljenja prirodne inteligencije tela i do pojave energetskog haosa. Negativni uticaji premašuju sposobnost organizma za samoregulaciju i bolest počinje da se razvija.

Prevencija je ključna

Usavršeni aparati iz domena biofizičke medicine omogućavaju suptilnu dijagnostiku biopolja i, na osnovu postojećih odstupanja, daju usmerenje kojim putem stići do ozdravljenja. U sam vrh savremenih softverskih dijagnostičkih aparata spada i imago detektor zdravlja i služi za kompletnu funkcionalno energetsku dijagnostiku organizma, odnosno otkrivanje patoloških promena, njihovu korekciju, kao i jačanje zdravih potencijala organizma. Imago sistem je rezultat istraživanja tima ruskih naučnika pod vođstvom prof. Jurija Stanisavljeviča Buta, člana Ruske akademije prirodnih nauka.Zdravlje je ravnotežaMi odlučujemo o našem zdravlju, preduzimajući sve da do bolesti ne dođe jer srž brige o sebi nalazi se u preventivi. Dovođenje organizma u stanje prirodne energetske ravnoteže koja obezbeđuje maksimalno korišćenje vlastitih kapaciteta odbrane – osnovni je cilj biofizičke medicine.

OVDE pogledajte koja su suštinska antistres saveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs