Novi trend

Zašto odbijamo ljude pre nego što im damo šansu: Plašimo se da će da nas povrede!

Ranije se znalo: razmenimo brojeve telefona sa osobom koja nam se sviđa, dogovorimo sastanak, izađemo nekoliko puta, i onda ili započnemo vezu, ili se rastanemo. Sada se stvar potpuno drugačija
Ljubav i zavođenje
08:04h Autor:
Zašto odbijamo ljude pre nego što im damo šansu: Plašimo se da će da nas povrede!
Foto: Shutterstok

U poslednjoj deceniji ljudi su prihvatili novu tehniku kada su ljubavni sastanci u pitanju, a zove se "okončajmo ovo pre nego što je i počelo". Ova metoda je postala podjednako popularna kao i neodgovaranje na sms poruke. Sastajemo se brzinski, a još brže "otkačinjemo" jedni druge. Razmenjujemo brojeve telefona brzinom svetlosti, i stalno se povezujemo i udaljavamo jedni od drugih, prenosi Elite daily.

Kako muški prijatelji utiču na vezu saznajte OVDE.

Cela ta situacija potpuno je drugačija od onoga što smo zamišljali. Ranije se znalo: razmenimo brojeve telefona sa osobom koja nam se sviđa, dogovorimo sastanak, izađemo nekoliko puta, i onda ili započnemo vezu, ili se rastanemo. Sada se sve ciklično ponavlja: razmenimo telefone, dogovorimo sastanak, otkažemo sastanak, ili - uopšte ne razmenimo kontakt, nađemo se na društvenim mrežama, imamo seksualni odnos, nakon toga razmenimo brojeve telefona, ali nikada ne pozovemo jedno drugo.

Kada je to i zašto počelo da se dešava? Negde tokom života, odlučili smo da je jednostavnije da odbijemo ljude od sebe, pre nego da im damo šansu, jer nas je neko u prošlosti povredio.

1. Uplašeni smo

Lakše je zaspati znajući da ste vi nekoga "otkačili", nego da je obrnuta situacija. Lakše je reći da ste vi bili ti koji ste raskinuli. I definitivno je lakše da vi povredite nekoga pre nego što ta osoba dobije šansu da povredi vas. Ali da li je bolje da budete sami i propuštate prilike ili je bolje da rizikujete malo bola? Usamljenost je samo jedna mogućnost, a odbijanje nekoga osigurava da će to da se desi svaki put.

Kojih 5 pravila poslovnog uspeha možete da primenite na ljubavni život saznajte OVDE.

2. Nikada nije pravo vreme

Kada je pravo vreme da se približite nekome? Kada je idealni trenutak da započnete vezu? E, pa, ne postoji zacrtano vreme kada treba da se zaljubite! To se ili desi ili ne. Ne desi se kada ste finansijski spremni ili kada ste emocionalno stabilni, niti kada vi odlučite da je vreme da sve bude u redu. Zadesi vas kada niste spremni, kada vam je život u haosu. Desi se u pravo vreme, iako vi to ne shvatate.

3. Mislimo da su previše dobri za nas

Pretpostavljajući da je neko previše dobar za vas je poput davanja vašeg srca na izvol'te. Zašto biste to uradili? Zašto predajete svu snagu? Svi su jednaki, naročito u ljubavi. Samo zato što je druga osoba najlepša koju ste videli ne znači da zaslužuje vaš strah.

OVDE saznajte da li je on pravi muškarac za vas pomoću 7 pitanja koja morate da postavite sebi na vreme.

4. Mislimo da smo previše dobri za njih

U novoj kulturi izlazaka, mišljenje prijatelja, pa čak i stranaca je postalo izuzetno važno. Imamo tajne veze, tajne seksualne odnose i tajne raskide jer mislimo da nam je tako bolje. Međutim, kada je u pitanju ljubav, takva stvar ne postoji. Ako vas ta osoba čini srećnima, ili bi mogla da vas usreći, kako to da ona nije najbolja osoba koju znate?Nikada niste bolji ni od koga, a ako se tako budete ponašali, ostaćete u kategoriji usamljenih.

5. Videli smo neku stvar preko koje ne možemo da pređemo

Bilo da je u pitanju sitnica poput nesavršenog smeha, ili neka očigledno poremećena opsesija - nebitna stvar ili jako važna, mi uvek pronalazimo razlog zbog kojeg ćemo da se povučemo. Zato što tražimo savršenost, a to je neizvodljivo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs