Vredi probati

Za atraktivniji izgled i bolje držanje: Povećajte obim grudi na prirodan način

Ukoliko patite jer vas priroda nije obdarila velikim grudima, ne razmišljajte o operaciji ili preparatima za povećanje koji vam mogu naneti mnogo više štete nego pomoći pre nego što učinite sve što spada u zdrave i bezbedne procedure
Fitnes & Nutricija
23:30h Autor:
Za atraktivniji izgled i bolje držanje: Povećajte obim grudi na prirodan način
Foto: Shutterstock

U ovom tekstu nećete pronaći recepte za čarobne preparate, a ni uputstvo šta sve možete da dodate u svoj grudnjak. Reč je o proverenim vežbama koje će vam uz atraktivniji izgled podariti i bolje držanje tela i opšte zdravlje organizma.

Ukoliko patite jer vas priroda nije obdarila velikim grudima, ne razmišljajte o operaciji ili preparatima za povećanje koji vam mogu naneti mnogo više štete nego pomoći pre nego što učinite sve što spada u zdrave i bezbedne procedure. Grudi je moguće povećati i putem vežbi samo pre toga se morate upoznati sa važnim pojmovima i načinima da to učinite.

Ne treba mešati pojam – mišići grudi i pojam – mlečne žlezde. U mlečnim žlezdama ne postoje mišići koji se mogu povećati, one imaju potpuno drugačiju strukturu. Uvećati mlečnu žlezdu možete samo hirurškim putem, jer su tako definisane prirodno.

Povećati i zategnuti mišiće grudi je sasvim realno. Fizičke vežbe će podići, povećaće obim grudi u celini, daće tonus i impresivan izgled.

Nezavisno od veličine mlečnih žlezdi, ove vežbe će učiniti vaše grudi još atraktivnijim.

Vežba broj 1Jednom od efikasnih vežbi za uvećanje obima grudi, smatraju se sklekovi. Dlanovi treba da budu postavljeni malo šire od širine ramena, stopala sastavljena ili blago razdvojena. Radite 3 serije po 15-20 ponavljanja. U prvo vreme, dok mišići ne ojačaju, radite ovu vežbu na kolenima, u umerenom tempu.

Vežba broj 2Druga efikasna vežba za uvećanje grudi u kućnim uslovima je vežba sklekova uz zid. Izvodi se lako i jednostavno. Stavite ruke na zid i radite sklekove. Radi se 3 serije po 10 ponavljanja. Vežbe se rade sporo, čak i veoma sporo.

Vežba broj 3Najefikasnija vežba za uvećanje grudi je sledeća: lezite na pod ili loptu (ako želite podići grudi), i podižite tegove. 3 serije po 8-10 ponavljanja. Vežba se radi umerenim tempom.

Vežba broj 4

I na kraju još jedna efikasna vežba sa tegovima, kojom dobijamo jasnu konturu grudi. Radi se na isti način kao i prethodna vežba i to 3 serije po 15-20 ponavljanja. Radi se u umerenom tempu, tegovi ne treba da budu previše teški.

Pre nego, što počnite da radite vežbe, zagrejte mišiće i uradite istezanje. Ove vežbe treba raditi 2-3 puta nedeljno, jer je to idealno za grudi. Nikad ne vežbajte dva dana zaredom, jer mišićima treba vremena za oporavak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs