Odlučna u svojoj nameri

Vraća se Monika Levinski: Iskoristiću svoju patnju i prošlost, i dati joj svrhu!

Žena koja se nalazila u centru seks skandala sa tadašnjim predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, Bilom Klintonom, izjavila je kako želi da da svrhu svojoj prošlosti i iskoristiti je kao kampanju protiv toksične internet kulture
Vip priča
02:24h Autor:
Vraća se Monika Levinski: Iskoristiću svoju patnju i prošlost, i dati joj svrhu!
Foto: Twitter

U svom najnovijem intervjuu, Monika Levinski je rekla kako želi da da svrhu svojoj prošlosti time što će napraviti kampanju protiv toksične internet kulture koja neumoljivo "razvlači" određene osobe po vestima.

Sebe je opisala kao prvu osobu čija je reputacija potpuno uništena globalno upravo zahvaljujući internetu, iznevši detalje svoje afere sa Bilom Klintonom. Dodala je kako se zaljubila u tadašnjeg američkog predsednika, te kako je pretrpela mnogo bola nakon što je postala predmet globalnog poniženja.

"U svog sam se šefa zaljubila kao dvadesetogodišnjakinja. Međutim, moj šef je bio predsednik Sedinjenih Američkih Država. Godine 1995. smo započeli vezu koja je, s prekidima i ponovnim mirenjima trajala oko dve godine. U tom periodu, to je bilo moje sve. I bilo je prelepo. Onaj loš deo je to što je ta veza postala javna. Sa osvetom", rekla je Levinski za Forbes.

Levinski je bila pripravnica u Beloj kući, a njena afera sa tada najmoćnijim čovekom u Americi počela je kad je imala 25 godina. Uskoro je postala "viralni fenomen".

"Gledajući u ekran kompjutera, provodila sam dane vičući: Ne mogu da verujem da su to napisali! To su tako izvadili iz konteksta! Želela sam da umrem", kaže Levinski, koja je odlučila da želi da se posveti menjanju internet kulture koja "uništava i ponižava ljude".

Bila je inspirisana pričom o Tajleru Klementiju, gej studentu koji se 2010. godine ubio, nakon što ga je njegov cimer tajno snimao sa muškarcem, a potom taj snimak objavio na internetu.

Levinski je istakla da ju je ova priča podsetila na nju svojevremeno, setivši se kako je i sama imala suicidne misli nakon što se našla u žiži medija 1998. godine.

"Prošla sam to i sama, sad želim da pomognem i drugim žrtvama tako što ću svoju patnju i prošlost iskoristiti i dati joj svrhu", pojasnila je.

Levinski je protekle godine provela u tišini i daleko od medija, ali izgleda da je počela da se vraća u javnost. Povremeno piše kao kolumnistkinja za Vanity Fair, a u utorak se priključila društvenoj mreži Tviter, u samo prvih nekoliko sati sakupivši 16 hiljada pratilaca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs