Šokirani

Ušli smo u eru velike zadnjice: Isprovocirani čitaoci popularnog Voga!

Članak je gotovo odmah ustalasao internet, gde većina iritiranih korisnika podseća da velika zadnica nema ama baš nikakve veze sa modom
Moda
12:14h Autor:
Ušli smo u eru velike zadnjice: Isprovocirani čitaoci popularnog Voga!
Foto: Instagram / Kim Kardashian

Dženifer Lopez, Bijonse, Niki Minaž, Igi Azalea i Kim Kardašijan imaju jednu zajedničku tačku: krupnu i čvrstu zadnjicu, deo tela koji je modna biblija "Vog" izgleda tek sada otkrila.

Članak pod naslovom "Ušli smo u eru velike zadnjice", koji je nedavno objavio čuveni magazin, izazvao je lavinu nezadovoljnih komentara na društvenim mrežama.

"Godinama je bilo potpuno suprotno: niko nije želeo da ima veliku guzu. To je bilo nešto što se svako trudio da smanji beskrajnim vežbanjem. Čak i u svetu mode, taj smeli kreativni prostor u kojem ništa nije zabranjeno, za zadnjicu nije bilo mesta", navodi autorka teksta Patriša Garsija, ističući da je Lopezova najzaslužnija što je baš taj deo ženske anatomije poslednjih godina izbio u prvi plan.

OVDE saznajte kojih 10 problema imaju samo devojke sa velikom zadnjicom!

"Da li je treba pohvaliti ili prokazati zbog toga?", pita se Garsija i dodaje da danas nije bitno imati veliku pozadinu da bi bili u trendu.

"Dovoljno je umeti skrenuti pažnju na nju", zaključuje urednica Voga.

Članak je gotovo odmah ustalasao internet, gde većina iritiranih korisnika podseća da velika zadnica nema ama baš nikakve veze sa modom.

"Vog je kao Kolumbo koji "otkriva" kontinent na kojem žive ljudi", ističe se u jednom od komentara.

OVDE saznajte sve što niste znali o Ani Vintur - mrzi horoskop i selfi, ustaje u pet!

"Vog i njena grupa urednika kao da prvi put otkrivaju da je velika zadnjica nešto lepo", piše ženski vebsajt Džezabel, posmevajući se magazinu čije stranice tradicionalno ispunjavaju ispijena ženska tela.

Hafington post se, takođe, nervira: "To što ih nikada niste videli na modnim pistama, ne znači da velike zadnjice niko pre toga nije voleo".

Komentar "Vog"-a ne vodi računa o istoriji crnačke i latinoameričke kulture, prirodnim ženskim oblinama, napominju kritičari.

OVDE pogledajte kako izgleda najpopularnija guza instagrama!

"Članak je zlonameran i bez poštovanja prema raznolikosti", stoji u jednom od ljutitih komentara.

Drugi, pak, ističu da je "Vog" u zakašnjenju od barem dvadeset godina kada tvrdi da su pojedini trendovi prihvatljivi samo ukoliko postanu popularni i među belom zajednicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs