SPREMITE SE ZA USKRS UZ OVE NEODOLJIVE MEDENJAKE: Praznični kolačići obavezni su na vašoj trpezi, mališani će uživati

Za novogodišnje i božićne medenjake je većina čula, ali postoje i uskršnji medenjaci koji se tradicionalno prave u mnogim domovima za Uskrs

Uskrs
SPREMITE SE ZA USKRS UZ OVE NEODOLJIVE MEDENJAKE: Praznični kolačići obavezni su na vašoj trpezi, mališani će uživati
Foto: Shuterstock

Uskrs nam je pred vratima, zato ako još uvek niste smislili šta ćete da spremate, bilo bi dobro naoružati se idejama i receptima, kako za ručak, tako i za dezerte i dekoraciju.

Uskršnji medenjaci veoma su ukusni ali takođe izgledaju toliko lepo da ih možete upotrebiti za dekoraciju svečane trpeze, a najmlađima će se posebno svideti.

Recept je izdeljen na korake, tako da ćete se lako snaći i napraviti ove slatke medenjake, a takođe je i sama priprema prilično brza i neće vam oduzeti mnogo vremena.

Uskršnji medenjaci
foto: Shuterstock

Sastojci:

  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike masti
  • 2 kašike meda
  • pola kašičice karanfilića ili anisa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice cimeta
  • oko 100 grama brašna

Priprema:

Sastojke sipajte u posudu, sve sem brašna, i promešajte sa drvenom varjačom.

Stavite ih u šerpu na paru i mešajte na laganoj vatri, dok smesa ne postane baš penasta.

Kad se ohladi, dodajte brašno i umesite testo.

Ostavite da odstoji malo, pa ga potom premesite i razvucite.

Uzmite kalupe za kolače i oblikujte testo po želji.

Premažite medenjake jajetom i pecite na 160 stepeni, 20 minuta.

Da biste ih kasnje ukrašavali, kad se ohlade, umutite belance sa 4 kašike šećera u prahu i šarajte, smesu možete i obojiti sa bojom za kolače.

Stil / Glossy

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs