Stao u odbranu

Uhapšeni roditelji Tonija Cetinskog: Molim se za njih!

Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspešno dokazali poreklo svoje imovine koja je stečena i argumentovana kroz godine uspešnog rada, napisao je pevač
Vesti
23:08h Autor:
Uhapšeni roditelji Tonija Cetinskog: Molim se za njih!
Foto: Facebook / Toni Cetinski

Roditelji popularnog pevača Tonija Cetinskog uhapšeni su juče, zbog sumnji da su uz pomoć dvojice službenika riječke Poreske uprave pokušali da lažiraju poreske prijave. Pevač je odmah stao u odbranu svojih roditelja navodeći da posle više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnički ponovo sumnjaju na njegove roditelje.

Naime, nekad poznati pevač Mirko Cetinski i njegova supruga Vinka, bivša zamenica ministra turizma, juče su uhapšeni i danas bi trebalo da budu predati pritvorskom nadzorniku u Rijeci. S njima su uhapšena i dvojica riječkih poreznika koji su im, navodno, pomagali.

Budući da je reč o korupciji državnih službenika, slučaj je u nadležnosti Uskoka, pa će svi osumnjičeni biti ispitani u riječkom Odeljenju za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala. Premda se službena informacija o tačnim razlozima hapšenja Cetinskih nije mogla dobiti, kao ni na koji način su im uhapšeni poreznici pomagali, nezvanično saznajemo da se slučaj nadovezuje na dva prethodna u kojima su supružnici, takođe, glavni osumnjičeni.

Naime, protiv Mirka i Vinke Cetinski, već su ranije bile podignute dve optužnice zbog sumnji da su preduzetnika Danka Končara prevarom oštetili za oko 20 miliona evra. Končar je gotovo celu porodicu Cetinski optužio da su ga oni prevarili kupujući za njega zemljišta po Istri, pri čemu su mu naplatili znatno veće iznose od njihovih stvarnih vrednosti. Osim Mirka i Vinke Cetinski, u jednom od slučajeva optužen je i njihov mlađi sin, Mateo.

Međutim, poreska provera koju je sprovodio tim iz Rijeke došla je do rezultata da je sva imovina bračnog para Cetinski od 2005. do 2011. godine pokrivena je legalnim prihodima, što se istražiteljima činilo neverojatno jer su Cetinski zaradili desetine miliona evra.

Facebook / Toni Cetinski
Facebook / Toni Cetinski

O svemu se na Fejsbuku oglasio i njihov sin i pevač Toni Cetinski (40).

"Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnički ponovo sumnjaju. Bit je da treba opravdati sav utrošen državni novac za potrebe istraga a nema se dokaza. Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspešno dokazali poreklo svoje imovine koja je stečena i argumentovana kroz godine uspešnog rada. Sa tim se onima u istrazi naravno teško pomiriti pa se sada veštačenje na ovaj način misli poništiti", započeo je u svoje obraćanje medijima.

Dodao je da svi živimo u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane i ljudi se unapred osuđuju bez ikakvih dokaza.

"To sve samo govori koliki je uticaj Končara i njegovog advokatskog tima u ovoj istrazi i to me neopisivo i beskrajno plaši. Žele da menjaju činjenice svojim novcem i uticajem, a u međuvremenu uništavaju zdravlje i reputaciju mojih roditelja i kompletne obitelji od čega se nikada neće oporaviti. Ne mrzim ni Končara, Nobila a ni Cariča kao što ih se nimalo ne bojim, kao ni ostale guzoljubce udbaškog bloka", napisao je Toni i na kraju zahvalio svima koji su uz njegovu porodicu.

"Čistog obraza mogu reći: Svakome po zasluzi. Ostaje mi da se molim i verujem u istinu i pravednost sudstva. Hmmmm, možda sam naivan ali verujem. Hvala svima na podršci u ovim najtežim trenucima za mene i moju porodicu", napisao je pevač.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs