Vredi probati

U top formi za jedan minut: Set od tri brzinske vežbe dovoljan za vitku liniju

Vežbe izvodite jednu za drugom bez pauza između. Možete ih raditi i više puta dnevno.
Fitnes & Nutricija
00:50h Autor:
U top formi za jedan minut: Set od tri brzinske vežbe dovoljan za vitku liniju
Foto: Ilustracija: Shutterstok

Izgovori da nemate vremena za vežbanje više ne važe. Za izvođenje ovog seta od tri brzinske vežbe biće vam dovoljan samo jedan minut (na početku do dva minuta, ali kad se uhodate sve ćete stići za 60 sekundi), a aktiviraćete sve glavne grupe mišića.

Vežbe izvodite jednu za drugom bez pauza između. Možete ih raditi i više puta dnevno.

OVDE saznajte uz kojih 20 pravila sa Harvarda će vam vežbanje postati stil života.

Vežba broj 1Stanite s nogama malo više raširenim od širine ramena. Spustite se u čučanj i položite dlanove ispred stopala. Skačite ili hodajte unazad dok vam noge nisu potpuno ispružene, zatim stisnite trbušne mišiće i zadržite pozu osam sekundi.

Zatim napravite dva skleka (na prstima, ako možete, ili na kolenima), skačući ili hodajući približite noge natrag rukama, vratite se u čučanj, te se ispravite. Ponovite vežbu još četiri puta.

Vežba broj 2

Legnite na stomak s rukama ispruženim iznad glave ili savijenim u laktovima s dlanovima u visini ušiju i ispruženim nogama. Izdužite telo, uvucite ključnu kost kako biste zaštitili donji deo leđa, te u isto vreme podignite ruke i noge. Zadržite deset sekundi.

OVDE saznajte kojih 7 vežbi će vam preobratiti telo.

Vežba broj 3Legnite na leđa s rukama iza glave i dlanovima položenim na potiljak, s podignutim nogama i kolenima savijenim pod uglom od 90 stepeni. Glavu i ramena malo podignite od poda. Rotirajte torzo tako da levo rame okrenete prema desnom kolenu, te istovremeno ispružite levu nogu. Promenite stranu, pa ponovite deset puta za svaku stranu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs