Priča koja vas neće ostaviti ravnodušnim

Tužno i strašno: Ovaj dečak nikada neće upoznati svoju bliznakinju, roditelji ga nisu hteli!

Bolesni dečak je ostavljen mladoj surogat majci, jer ga par iz Australije nije želeo, a ona se sada očajnički bori da nađe novac za njegovo lečenje
Vesti
01:46h Autor:
Tužno i strašno: Ovaj dečak nikada neće upoznati svoju bliznakinju, roditelji ga nisu hteli!

Tužna sudbina dečaka koji se rodio bolestan a roditelji su ga se odrekli još dok je bio u utrobi, potresla je ceo svet.

Australijski par je 2013. godine odlučio da preko surogat majke dobije dete. Sklopili su sporazum sa jednom mladom Tajlanđankom koja je pristala da nosi bebu.

Međutim, nakon rođenja blizanaca, dečaka i devojčice, priča je dobila sasvim neočekivan rasplet. Naime, dečaka koji je rođen sa Daunovim sindromom, par nije želeo, te su sa sobom u Australiju poveli samo devojčicu, prenosi mamamia.com.au. Da stvar bude gora, pored Daunovog sindroma, dečak ima i urođene srčane mane.

Surogat majka (21) nema nikakvu genetsku vezu sa detetom. U njenu matericu je usađen embrion nastao oplodnjom jajne ćelije žene iz Australije. Dakle, materica surogat majke služila je kao inkubator.

OVDE saznajte više o blizancima koji su rođeni sa 12 sati razlike.

Bolesni dečak je ostavljen mladoj Tajlanđanki Janbui, koja očajnički pokušava da nađe novac za njegovo lečenje, koji ona očigledno nema.

Prema pisanju stranih medija, anonimni par iz Australije platio je Tajlanđanki da nosi njihovo dete 11.700 dolara.

"Moj muž i ja smo pristali na to jer nismo imali novca da platimo naše dugove, a ujedno nisam morala da imam seks sa drugim muškarcem", objašnjava surogat majka.

Kada je nakon tri meseca saznala da nosi blizance, ponuđena joj je bila veća suma da rodi oba deteta. Međutim, kada su u četvrtom mesecu trudnoće otkrili da jedna beba ima Daunov sindrom, par je navodno tražio od Janbue da abortira, prenosi mamamia.com.au.

OVDE saznajte kako je žena rodila zdrave blizance uprkos raku placente.

Ali, gospođa Janbua je budističke vere, pa se plašila abortusa jer se "plaši greha", te je početkom ove godine u bolnici u Bangkoku na svet donela dečaka i devojčicu. Australijski par je sa sobom poveo samo devojčicu, tako da bolesni dečak možda nikada neće upoznati svoju sestru.

Surogat majka se bori da prikupi novac za dečaka, pa je napravljena i stranica Hope for Gammy, kako bi se prikupila pomoć, a do sada je prikupljeno 9.000 dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs