Isprobajte

Saveti doktorke Vajt pomogli hiljadama parova: Radite ovo i beba će ubrzo doći!

Koliko ste samo puta čuli da morate da se opustite kako bi beba došla? E, pa doktorka Džejn objašnjava kako to opuštanje zaista izgleda
Trudnoća
22:16h Autor:
Saveti doktorke Vajt pomogli hiljadama parova: Radite ovo i beba će ubrzo doći!
Foto: Thinkstock

Džejn Vajt, stručnjak za plodnost podelila je svoje savete za lakše začeće. Prema njenom mišljenju, bliskost je najvažnija, mnogo važnija i od plodnih dana. Većina ljudi se greškom fokusira samo na plodne dane umesto na uživanje kada se telo dovodi u optimalno stanje za začeće. Ovo su njeni saveti:

1. Manje se koncentrišite na ovulaciju, više na dane pre nje

Ovulacija je važna, vitalna naravno, ali jednako je važna i vaša energija u danima koji prethode ovulaciji. Ta energija počinje čim menstruacija završi. Većina parova greši kada se trude samo par dana pre ovulacije. U današnjem brzom životu, većina parova ne stigne ni da razmišlja o seksu osim u onim ključnim danima kada žele začeti. Ali ja uvek kažem parovima: Hemija privlačnosti je hemija začeća. To znači, ako želite povećati sposobnost začeća morate se fokusirati na stvaranje vaše seksualne energije.

2. Neka vam zavođenje bude prioritet

Jedna od najčešćih zabluda je praviti bebu umesto voditi ljubav. Evo šta telo treba da bi se beba začela: hemija privlačnosti, feromonalni "fizz" isti je hormon koji utiče na sposobnost začeća. Ovaj hormon pokreće seksualna želja, a on nas stavlja u stanje požude, kada estrogen i testosteron podivljaju na vrhuncu seksualnosti. U tom stanju požude postajemo najspremniji za začeće. Ako bismo mogli našu pažnju preusmeriti na zavođenje i njega učiniti prioritetom, sposobnost začeća će se prirodno povećati našom pojačanom seksualnom energijom, kaže Vajt.

Dok pokušavaju da dobiju dete: Ovo su najčešće greške parova!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Mazite se, držite za ruke, grlite se

Zbližavanje dodirom je izrazito važno za začeće. Mazite se, držite za ruke, sedite zagrljeni, opustite se uz senzualnu muziku. Prisetite se kako ste se neprestano dodirivali kada ste se tek zaljubili. Tako ste se zbližavali. To je nužno kako biste osigurali začeće jer da bi hormoni funkcionisali kako treba vi morate biti uvereni da je čovek pored vas sposoban da se brine za vas i za vaše dete. Morate se osećati potpuno opušteno kraj njega, verovati mu i prepustiti mu se, objasnila je Džejn Vajt.

4. Napunite seksualne baterije

Najgore što se može dogoditi je kada seks postane potpuno mehanički u želji da se začeće ostvari. Kako biste to izbegli fokusirajte se na ono što vas uzbuđuje. Pričajte o tome, podelite misli, razmišljajte o tome. Uživajte u seksu, u vođenju ljubavi. Nemojte razmišljati o moranju i satima ovulacije.

5. Vodite ljubav na prazan želudac

Puno parova jede kasno naveče, a obično tada isto rade na bebi. Ali problem je u tome što su hormoni tada previše zauzeti varenjem hrane nego seksualnošću. Većina nas nije svesna da je probava hormonalni proces, kao i većina fizioloških radnji u našem telu. Zato umesto uobičajenog hranjenja pa vođenja ljubavi, zamenite radnje i hranite se posle akcije.

Sindrom policističnih jajnika: Ove simptome i posledice svaka žena mora da zna!

Foto: Profimeida
Foto: Profimeida

6. Postigra je važna kao i predigra

Sigurno ste čuli da je nakon ejakulacije dobro podići kukove kako bi seme bolje prionulo uz zid materice. To nisu bapske priče, to je zaista dobra praksa, pogotovo ako imate čist iscedak poput belanjka, piše Džejn.

Muškarci, nakon što doživite vrhunac, stavite jastuke ispod svoje žene i nastavite zajedno uživanje, dodaje Džejn.

7. Menstruacija je vreme za njega

Kada se nađete u vrtlogu pokušavanja, vrlo je razočaravajuće kada dobijete menstruaciju. Takođe, sva vaša seksualna energije usmerena je na seks s izlučivanjem sperme. Prvog dana ciklusa folikulostimulirajući hormon i luteinski hormon započinju svoj ciklus otpuštanja i nakon prvog dana menstruacije sledeća folikula se počinje stvarati, a koja može značiti i vašu trudnoću. Zato je važno da ovo vreme iskoristite za potrebe svog partnera.Fokusirajte se na seks koji nema veze sa začećem, a to je uglavnom oralni seks. Pružite mu zadovoljstvo pre nego ponovo počnete razmišljati o bebi. Iskoristite taj period i nakon završetka menstruacije već ste u predovulacijskoj fazi. Skupljali ste seksualnu energiju i sada ste spremniji da se vaše telo potpuno otvori šansi za bebu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs