Sočno

Teleća rebarca

Neka uskršnja trpeza bude malo drugačija ove godine, spremite sočna teleća rebarca
Recepti
10:28h Autor:
Teleća rebarca
Foto: Thinkstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1 kg telećih rebara
  • 1 pakovanje zeleni za supu
  • 2-3 čena belog luka
  • malo maslinovog ulja
  • malo soli
  • biber i aleva paprika

Teleća rebarca oprati, pa prokuvati u vodi u koju smo dodali zelen za supu, radi arome.

Kuvati 20 minuta. Izvaditi ih, prohladiti, a zatim premazati mešavinom od maslinovog ulja, začina i sitno seckanog belog luka.

Ostaviti pola sata, a onda pržiti na vrelom ulju dok ne dobiju lepu, hrskavu koricu. Služiti uz pomfrit, masline i sveže povrće, po želji...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs