Dugotrajni rezlutati

Sve o laserskoj epilaciji: Za uspeh je važna boja dlake, ako je koža osunčana može doći do opekotina

Pre nego što se uputite na ovakav tretman, neophodno je da saznate kolika je verovatnoća da uspe kod vas
Nega
21:36h
Sve o laserskoj epilaciji: Za uspeh je važna boja dlake, ako je koža osunčana može doći do opekotina
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste odlučili ili razmišljate da uklonite dlačice laserskom metodom, trebalo bi da znate osnovne informacije - po kom principu funckioniše i kakvi rezultati se mogu postići.

Trajno uklanjanje dlačica vrši se tako što laserski zraci prepoznaju tamnu boju korena dlake. Kada se nađu u kontaktu sa bojom dlake, oslobađaju veliku količinu energije, pa se možda zato najbolji efekat beleži prilikom tretiranja vrlo tamnih dlaka.

OVDE pročitajte sve prednosti i mane različitih vrsta depilacija.

Sa druge strane, svetle dlačice u kombinaciji sa svetlim korenom slabije odgovaraju na tretman, dok se sede dlake ne tretiraju laserom uopšte, jer nema nikakvog efekta.

Za uspeh tretmana bitna je i boja kože. Ako imate svetlu put, laserski zraci nesmetano prolaze kroz kožu i svu energiju troše na uništenje tamnog korena.

Ali, ako je koža jače pigmentisana, jedan deo energije oslobađa se na pigment kože, pa se stoga manji deo energije oslobađa u korenu. Zbog toga je jako važno da pre tretmana izbegavate izlaganje suncu, kao i posetu solarijumu, jer kada je koža osunčana, može doći i do opekotina.

Šta se našoj koži zapravo događa kad izgorimo, otkrijte OVDE.

Lasersko uklanjanje dlačica je umereno bolno. Zbog toga se u procesu koristi i hladan vazduh, kako bi se osećaj bola umanjio.

Ono što je od svega najbolje, jeste što su rezultati ove vrste depilacije dugotrajni. U nekim slučajevima potrebno je ponoviti postupak na malim područjima ako su neke dlačice opstale zbog previše svetlog korena ili neprikladne pripreme za tretman, poput skorijeg čupanja ili brijanja.

A kako da se zauvek oslobodite problema uraslih dlačica, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs