Obratite pažnju

Skroman doručak, imejlovi i kafa: Jutarnje navike koje će vam upropastiti dan

Možda ne možete da kontrolišete na koju ćete nogu da ustanete, ali svakako možete ono šta se događa nakon toga
Medicina
02:46h Autor:
Skroman doručak, imejlovi i kafa: Jutarnje navike koje će vam upropastiti dan
Foto: Thinkstock

Mnogo toga može da pokvari sliku idealnog jutra, poput gužve u saobraćaju ili iznenadnog pljuska. Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. S druge strane ima i onih zbog kojih smo sami krivi. Promenite jutarnje ponašanje i dan će vam biti lepši i imaćete više energije.

Prerano pijete kafu

Da li postoji stvarno loše vreme za kavu? Da. Čim ustanete, nivo energije prirodno raste, pa kafa može da stvori višak energije zbog čega ćete biti nervozni. Najviše koristi od kafe imaćete ako je popijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje strmoglavo da pada, pa će vam kafa pomoći da ga održite do poslepodneva.

Doručak vam je preskroman

Šaka bobičastog voća pomešana sa jogurtom možda zvuči kao zdrav doručak, ali neće vas održati sitima do popodneva. Ne samo da to nije dovoljno hrane, nego takvom doručku nedostaju i neke hranjive materije koje će da vas drže sitima do sledećeg obroka. Idealan doručak trebalo bi da se sastoji od 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i malo zdrave masnoće.

Čim otvorite oči, proveravate imejl i poruke

To je grozna navika koje što pre treba da se rešite. Proveravanje mejla čim otvorite oči je pravi put do stresa za ceo dan. Umesto što odmah mislite na posao, započnite dan aktivnostima koje vas opuštaju – vežbajte, popričajte s ukućanima. Tako ćete da budete produktivniji i kreativniji, a to će vam na poslu biti isplativije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs