Istraživanje

Sa bivšim frajerom ste prijatelj na Fejsu: Razlog je špijuniranje, a to produbljuje tugu

Čak svaka peta žena pokušala je da kontaktira sa bivšim nakon raskida, putem društvenih mreža, nakon čega su zažalile
Zanimljivosti
03:54h
Sa bivšim frajerom ste prijatelj na Fejsu: Razlog je špijuniranje, a to produbljuje tugu
Foto: Thinkstock

Svaka peta žena je nakon raskida pokušala je da kontaktira sa svojim bivšim putem društvenih mreža, zbog čega su kasnije zažalile. Skoro isti broj njih je priznalo da su napravile lažni profil putem koga bi mogle krišom da ga prate, pokazalo je istraživanje jedne britanske kompanije. Čak svaka treća žena nakon raskida ostaje "prijatelj" na Fejsbuku sa bivšim.

Rezultati su takođe pokazali da je samo 48 odsto ispitanih žena spremno da preseče sve veze s bivšim partnerom na internetu.

Oko 18 odsto ljudi kaže da, zbog dostupnosti društvenih mreža, pada u iskušenje da se čuje s bivšim partnerom, ali ipak nekako uspevaju da odole tome. Zadovoljavaju se, kako kažu, podacima koje on sam objavi.

- Društvene mreže su nam olakšale da i dalje pratimo ljude koji su doskoro bili deo naših života, ali ponekad se to pretvara u pravu opsesiju - smatra britanski psiholog dr Majkl Sinkler.

On ističe da je jedno naići na fotografiju ili informaciju o bivšim partnerima, a drugo biti opsednut time što on radi i šta se dešava u njegovom novom životu jer to može da onemogući da krenemo dalje sa svojim životom.

A kako je nesuđeni mladoženja rešio da već plaćenu svadbu pretvori u nešto pozitivno pogledajte OVDE.

"Obično tumaramo po društvenim mrežama kad namje dosadno i kad nemamo šta pametnije da radimo. Logično je dakle, da kada naletimo na informaciju da je naš bivši partner nastavio sa životom, ili da uživa sa društvom ili u novoj vezi, to produbi osećanje očaja, usamljenosti ili brige", upozorava doktor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs