STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆE SLATKO OD JAGODA KOJI SVI OBOŽAVAJU: Potrebno vam je svega 3 sastojka, gotovo je za 30 MINUTA

Kako je sezona jagoda u toku, odaberite one najlepše domaće i "sačuvajte" ih na malo drugačiji način za zimu

Recepti
00:46h Autor:
STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆE SLATKO OD JAGODA KOJI SVI OBOŽAVAJU: Potrebno vam je svega 3 sastojka, gotovo je za 30 MINUTA
Foto: Profimedia

Džem od jagoda je prosto neodoljiv, te se retko ko može zadržati samo na jednoj kašičici, posebno tokom hladnih dana, kada se uželimo ovog voća. Takođe, odličan je i kao sastojak za mnoge kolače, a prema starinskom receptu koji je pred vama napravićete ga začas, vrlo jednostavnom bez ikakve muke.

Potrebno svega 3 sastojka:

  • 1 kg jagoda
  • 600 gr šećera
  • sok od 1 limuna
Jagoda, Jagode
foto: Shuterstock

Način pripreme:

Prvo ih dobro operite, pa zatim poređajte u jedna red jagoda u šerpu i pospite šećerom. Ostavite tako da odstoje sat vremena. Potom stavite na šporet i kuvajte oko pola sata na najvišoj temperaturi.

Primetićete da se tokom kuvanja pojavljuje pena, nju treba da skidate sve vreme kašikom. Mešajte dok jagode ne prokuvaju i šećer se ne otopi, zatim smanjite temperaturu i ostavite da lagano krčka dok ne dobijete željenu gustinu džema. Pred sam kraj kuvanja dodajte sipajte sok od limuna i skinite šerpu sa šoreta. Ostavite da se džem ohladi, pa ga sipajte u sterilne teglice.

Tegle okrenite naopako i tako neka stoje do sutradan. Čuvati ga na hladom mestu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs