VeomA jednostavno i veoma kreativno

Pustite mašti na volju: Dekoracija praznične trpeze za Uskrs! (FOTO)

Neka vas vodi radost i polet ovog divnog praznika kada planirate dekoraciju stola. Uskrs je vreme radovanja i rađanja, neka se boje rode na vašem stolu
Enterijer
15:22h Autor:
Pustite mašti na volju: Dekoracija praznične trpeze za Uskrs! (FOTO)
Foto: Shutterstock
1 / 7 Foto: Shutterstock

Uskrs je najveći hrišćanski praznik. Jedan od najsvečaniji. Zbog toga se svi trudimo da se za taj dan specijalno uredimo i dekorišemo dom. Pored ukusnih đakonija koje ćemo spremiti, potrebno je da priredimo i male sitnice koje će dodatno razveseliti ovaj praznik.

Kada razmišljamo o prazničnoj dekoraciji stola neka svim glavna ideja bude radost. Pošto se Uskrs praznuje u proleće, cveće je nezaobilazan deo dekoracije. Pri tome mislimo isključivo na sveže cveće, prve vesnike proleća.

Uskrs asocira i na ponovno rađanje, buđenje prirode pa je poželjno da na stolu bude dosta asocijacija na ovu temu.

Kreativnost je ono što se najviše ceni, a nju ćete postići jedino ako imate veliku želju i volju da ovaj dan proslavite u predivno dekorisanom okruženju.

Neki od saveta su da koristite bele stolnjake na kojima će se istaći boja cveća i farbanih jaja. Kombinacija belo - ljubičasto je idealna, pa je iskoristite maksimalno. Uz bele stolnjake kombinujte vazu punu jorgovana ili lala.

Ne zaboravite i na šarene tanjire koje mogu dati posebnu notu svečanosti. Iskombinujte ih sa kuvanim jajima koji mogu biti dekoracija ali i jelo.

Uskršnji praznici su divni i zbog toga što se mogu proslaviti napolju u dvorištu, u divnom prirodnom ambijentu. Tom prilikom je veoma bitno da svedete dekoraciju na minimum i da osim cveća u vazama ne stavljate ništa drugo od ukrasa jer će priroda sama po sebi da napravi divan ambijent.

Za one maštovite dame predlažemo da ne bacaju ljusku od jajeta koje su iskoristili za torte i kolače. U ljusku stavite malo vode i male nežen cvetove đurđevka ili nekog drugog mirisnog cveta. Ove ljuskice možete staviti u kartonske držače od jaja koje ćete već obojiti u neku veselu boju.

U galeriji ispod teksta možete da vidite još neke interesantno dekorisane stolove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs