Cilj je podizanje svesti

Prvi put u Beogradu: Internacionalna konvencija tetovaža u Mikser Hausu

Prva konvencija održaće se za vikend pod sloganom "Tetovaže koje će i vaša mama voleti", a okupiće preko 40 tattoo majstora iz celog sveta, uključujući i one iz Japana i Tahitija
Vesti
09:20h Autor:
Prvi put u Beogradu: Internacionalna konvencija tetovaža u Mikser Hausu
Foto: Thinkstock

Od 3. do 5. oktobra biće održana prva Internacionalna tattoo konvencija u Beogradu, pod sloganom "Tetovaže koje će i vaša mama voleti".

Događaj će se odigrati u Mikser Hausu, a okupiće više od 40 majstora tetovaže iz celog sveta.

Cilj programa festivala je promovisanje i upoznavanje sa tattoo kulturom, saznanjima, tehnikama i socijalnim fenomenom tetoviranja.

Fotografije poznatih koji imaju besmislene tetovaže, pogledajte OVDE.

Jedan od organizatora konvencije, Milan Roksandić, napomenuo da je cilj ove konvencije, pored predstavljanja umetnika tetoviranja, promovisanje ideje o profesionalnim načinima rada tetovaža i uslovima u kojima se ovaj vid umetnosti sprovodi.

On je na današnjoj konferenciji za novinare ukazao na značaj higijene u tattoo studijima, kao i vođenje računa o krvno-prenosivim bolestima, pa će tim povodom biti održana i radionica na kojoj će o tome govoriti i sami umetnici, ali i doktori.

"Pokušavamo da dignemo svest ljudi i "spasemo" ih i od ružnih tetovaža i od bolesti koje se mogu dobiti" - istakao je on i napomenuo da u Srbiji ne postoji zakon koji propisuje da svaki majstor mora da prođe seminar o higijeni.

Kara Delevinj istetovirala slaninu! Fotografiju pogledajte OVDE.

Roksandić je najavio i učešće tattoo majstora iz Japana i Tahitija, koji će tokom trajanja konvencije raditi i predstaviti tradicionalne tetovaže iz tih delova sveta.

Da se situacija u poslednjih par godina u Srbiji poboljšava i da počinju da se poštuju standardi u higijeni smatra i tatoo umetnik Džoni. On je izrazio je zadovoljstvo što se prvi put u Srbiji organizuje konvencija kao što se radi u inostranstvu.

Tokom trajanja konvencije pored toga što će umetnici uživo tetovirati posetioce i deliti svoja iskustva, biće održane i izložbe, žurke, burleska šou, takmičenja za najbolje tetovaže...

Početak manifestacije biće obeležen u četvrtak, 2. oktobra, kada će u Mikser Hausu biti održan "Meet & Greet" sa umetnicima i nastup benda "Dekine Bombone" (Grandpa"s Candies).

Konvenciji će moći da prisustvuju samo osobe starije od 18 godina, a mlađi samo u pratnji roditelja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs