Obratite pažnju

Prolećne alergije stižu: Kako da se izborite sa njihovim simptomima prirodnim sredstvima

Simptomi prolećne alergije obično uzrokuju svrab u nosu, grlu, ustima i očima, uz kijanje i curenje nosa ili zapušen nos, zbog čega osoba može potpuno da izgubi energiju, a to može da izazove čak i simptome astme. Evo kako možete da pomognete sebi bez upotrebe fabričkih lekova
Fitnes & Nutricija
19:12h
Prolećne alergije stižu: Kako da se izborite sa njihovim simptomima prirodnim sredstvima
Foto: Shutterstcok

Tokom proleća, mnogi od nas se bore sa sezonskim alergijama. Neki su već počeli da osećaju njihove simptome, koje vremenom mogu samo da se pogoršaju.

Specijalista za alergije iz Zapadnog Mičigena doktor Vinsent Dubravek nedavno je izjavio da je oslobađanje polena sa drveća pomereno za početak leta zbog vremenskih prilika koje odlažu prolećne temperature.

"Drveće je tek počelo da pupi, i očekuje se jaka sezona alergija", smatra doktor Dubravek.

Koji su sve mitovi o alergijama saznajte OVDE.

Simptomi obično uzrokuju svrab u nosu, grlu, ustima i očima, uz kijanje i curenje nosa ili zapušen nos, zbog čega osoba može potpuno da izgubi energiju, a to može da izazove čak i simptome astme.

Prirodni lekovi

Iako možete da konsultujete svog farmaceuta i da kupite nešto od brojnih lekova u apoteci, postoje i prirodna rešenja kojima možete da se okrenete kako biste pokušali da sprečite ili bar smanjite simptome alergije.

Domaći med iz vašeg okruženja

Konzumiranje domaćeg meda napravljenog pomoću drveća, cveća i drugih biljaka iz vaše oblasti može da vam pomogne da izgradite toleranciju na te biljke. Nekoliko kašika meda na dan može da da bude pravi trik kako biste se oslobodili alergija.

A koje su stvari koje nismo znali o kijanju i zašto je opasno zaustavljati kijanje pročitajte OVDE.

Kamilica

Ova lekovita biljka se obično koristi za ublažavanje svraba nastalog zbog mnogih alergija (na primer, na bršljen), ali takođe, možete da stavite kesice čaja od kamilice na oči (držite 10 minuta) kako biste smanjili svrab u tom predelu. A pored toga, imaćete ukusnu šolju čaja.

Jabukovo sirće

Ovo sirće može da spreči alergije pre nego što počnu blokirajući histamin i samim tim smanjujući upalu koja je uobičajen simptom alergija. Konzumirajte ovo sirće ujutru tako što ćete da ga pomešate sa vodom u razmeri 1:1 (možete da pijete do tri puta na dan) kako biste sprečili alergije. Ne pijte brzo, da vam ne bi opeklo grlo.

Kako proso može da pomogne u borbi protiv alergija saznajte OVDE.

Kvercetin

Otkriveno je da ovo jedinjenje imitira anti-histaminske osobine nekih lekova protiv alergija! Dodavanjem namirnica koje su bogate kvercetinom u vašu ishranu može da vam pomogne da prirodno blokirate histamine koji su povezani sa alergijama, a među njima su crni i beli luk, jabuke i aleva paprika.

Kao i uvek, prirodan pristup može da bude podjednako, ako ne i efikasniji i zdraviji od kupovine fabričkih lekova. Isprobavanjem nekih od ovih prirodnih preparata, ovogodišnja sezona alergija može da ima minimalni uticaj na vas.

OVDE saznajte kojih još namirnica treba da se držite ukoliko bolujete od astme i alergija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs