Sve prepuštaju ženama

Poražavajuće: Polovina očeva se pravi da spava dok beba plače tokom noći!

Studija je otkrila i najčešća opravdanja koja koriste za svoje ponašanje, kao i nadu kod 44 odsto pripadnika jačeg pola da će majka ustati i pobrinuti se za dete
Vaše dete & vi
21:06h Autor:
Poražavajuće: Polovina očeva se pravi da spava dok beba plače tokom noći!
Foto: Thinkstock

Britanska studija sprovedena na 2.000 ljudi pokazala je da brigu o novorođenom detetu očevi najradije prepuštaju majkama, a pokazalo se i da se skoro polovina njih pravi da spava kada beba zaplače u toku noći!

Čak 44 odsto ispitanih muškaraca služi se ovim u nadi da će majka ustati i pobrinuti se za bebu, jer smatraju da su u toj situaciji potpuno beskorisni. Sa druge strane, svaki peti muškarac priznao je da njihovo dete zove isključivo mamu, a svaki deseti veruje da je supruga bolja od njih kada je reč o brizi o deci - piše Dejli mejl.

A kako je bolest deteta od jednog tate napravila umetnika, pogledajte OVDE - neverovatne fotografije detinjstva!

Poražavajuće, ali ovo istraživanje je potvrdilo da samo 14 odsto parova smatra da za dečji plač u toku noći treba da se pobrine otac koliko i majka.

Najčešća opravdanja koja muškarci izgovaraju kako bi opravdali to što glume da spavaju jeste rano ustajanje za posao i prevelika količina umora.

"Takve situacije stvaraju napetost među parovima. Iako su najčešće tokom prvih dana nakon rođenja bebe, ova zaduženja traju sve do polaska u školu. veoma je važno da se roditelji dogovore i podele zaduženja" - objasnila je dečji psiholog Ema Keni.

Supermama zaista postoji! Koje su to njene moći, otkrijte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs