Ukusan predlog za ručak

Piletina u čili sosu

Dodajte piletini neodoljiv pikantan sos za fantastičan gurmanski užitak
Recepti
22:56h Autor:
Piletina u čili sosu
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • crvena ljuta papričica
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 750 ml pasiranog paradajza
  • So
  • kašika meda
  • 4 kašike zrna kukuruza
  • 4 pečena bataka sa karabatacima

Priprema

1. Iseckati crni i beli luk, pa propržiti oba sastojka na ulju. Očistiti papričicu od semenki, iseckati je i dodati u tiganj zajedno sa majčinom dušicom. Prodinstati sve zajedno.

2. Dodati pasirani paradajz, posoliti i pobiberiti. Prokuvati. Krčkati 10 minuta poklopljeno. Ako je previše gusto, dodati malo vode.

3. Ubaciti u sos batake i kukuruz i kuvati sve zajedno 5 minuta. Poslužiti uz pirinač ili baget hleb i salatu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs