Kada seksualni nagon oslabi

Obožavam ga, a najmanje želim seks sa njim: Šta se krije iza toga?

Kao inteligentna ljudska bića, teško da možemo da dozvolimo da nama upravlja samo gomila hormona. Zato je prvi korak u pronalaženju izgubljene seksualne bliskosti taj da utvrdite da li postoji još nešto što ne valja
Škola sexa
13:04h Autor:
Obožavam ga, a najmanje želim seks sa njim: Šta se krije iza toga?
Foto: Shutterstock

Studija koja je 2006. godine objavljena u časopisu Human Nature otkriva da seksualni nagon kod žena počinje postepeno da opada od onog trenutka kada se ona shvati da se nalazi u dugoj i stabilnoj vezi, prenosi Men's Health.

Sa druge strane, ista studija pokazuje da libido muškarca ostaje neumanjen bez obzira na to da li je on u vezi ili ne. Međutim, bilo to istina ili ne, moderan način života nam dokazuje suprotno. Procenat muškaraca koji, nakon napornog dana tvrde da nisu ni za šta a kamoli za seks je visok, a sve je više žena koje se žale na umanjeni libido svojih partnera.

OVDE saznajte koje su idealne poze za podizanje samopouzdanja, ženski užitak, mali penis.

Kriva je biologija

Priroda nam je poklonila seksualni nagon kako bismo bili u stanju da produžimo vrstu. Psihijatri otkrivaju da su različiti hormoni odgovorni za naše želje i porive tokom različitih stadijuma u vezi. Na početku, tu je požuda koja nas kao prave životinje privlači jedne drugima i tera da radimo sve one prljave i bezobrazne stvari. Ona u proseku traje oko 9 meseci i za nju su zaslužni testosteron, estrogen, azot monoksid i feromoni. A pošto smo ipak ljudi, a ne životinje koje se najčešće razilaze kad se obavi posao, nakon perioda požude dolazi faza zaljubljenosti koja traje do otprilike 18 meseci.

OVDE saznajte kako da otkrijte da li žena želi seks - spremna je, bez dileme.

Ona postoji zahvaljujući pravom koktelu neurotransmitera uključujući epinefrin, norepinefrin, dopamin, serotonin i feniletilamin - jednom rečju opasna doza stimulansa. I poslednja “posvećena” faza je posledica oksitocina i antidiuretskog hormona koji podstiču povezivanje sa partnerom. Ali, loša strana je što oni smanjuju seksualnu želju, pa ćete u fazi kada nekoga najviše volite, najmanje želeti da spavate s njim.

Šta se krije iza toga?

Naravno, kao inteligentna ljudska bića, teško da možemo dozvoliti da nama upravlja samo gomila hormona. Zato je prvi korak u pronalaženju izgubljene seksualne bliskosti taj da utvrdite da li postoji još nešto što ne valja. Gubitak želje može biti i maska za neki drugi problem, poput erektilne disfunkcije ili svađe, na primer, jedan od partnera se može namerno suzdržavati od seksa kako bi kaznio onog drugog zbog neke nesuglasice.

OVDE saznajte zašto žene izbegavaju oralni seks.

Najbolje bi bilo da preispitate i sebe i partnera, kako biste isključili mogućnost da vas nešto osim hormona sprečava da imate onakav seksualni život kakav biste želeli. Tek kada rešite taj problem, možete biti uspešni u borbi protiv biologije.

Pobedite hormoneIli ih barem naterajte da rade u vašu korist. Jedno od naizgled jednostavnih rešenja je da počnete da imate seks sa partnerkom što češće i po svaku cenu. Jer hemijski nalet koji dobijate tokom seksa izaziva zavisnost. Dakle, što vam seks bude češći i žešći, više ćete želeti da se on ponovi. Jer, iako postoji hiljadu i jedan razlog da izbegnete seks – posao, spavanje, deca, stres – svi mi biramo da te razloge ignorišemo na početku veze, kada nama upravlja hormonski koktel koji nas tera na to. Ali, vi i kasnije možete nadmudriti taj hormonski koktel i odlučiti da ignorišete sve razloge da nemate seks – i da se jednostavno koncentrišete na razloge da ga imate.

OVDE pročitajte iskustvo muškog stripera - za seks mi najčešće plaćaju pijane mlade.

1001 razlog za dobar seks

Ne potcenjujte vrednost seksa “na brzaka”. Postoji nešto izuzetno uzbuđujuće u brzinskom “dovatavanju” na kuhinjskom stolu pre nego što započnete dan.Takođe, dobra ideja je da razgovarate o svemu tome – ali ne previše. Saslušajte jedno drugo ali nemojte nabijati jedno drugom komplekse. Osnove psihologije nas uče da su najplodonosniji načini dopiranja do druge osobe u stvari pozitivni iskazi poput: “Volim kad mi to radiš” ili “Zar ne bi bilo super kad bi...”, umesto negativnih, kao što je “Priznaj da ti više nisam privlačna.”

Izbegnite ih po svaku cenu - OVDE saznajte koje su tri najčešće ženske greške u krevetu.

Visokorizične strategije

Morate razbiti rutinu kako vođenje ljubavi ne bi dobilo status još jednog kućnog posla. To ne znači da morate kupiti sado – mazo rekvizite ili predložiti seks u troje. To jednostavno znači da morate da mislite van uobičajenih okvira. Iako vam je seks na početku veze bio fenomenalan, uobičajeni potezi mogu dosaditi. Trik je u tome da promenite svoj pristup – i tako ćete lako prevariti i svoj i njegov mozak da misli da se nešto drugačije događa. Dovoljno je da, na primer, pokušate da imate seks (ili barem predigru) u kolima u nekoj zabačenoj uličici. Ili da kupite lubrikant koji nikada niste koristili. Ili da zajedno izaberete neko seksi pomagalo, i nakon toga zajedno smislite način kako da ga koristite. Postoji bezbroj načina da oživite strast – samo je važno pronaći onaj koji će vama odgovarati.

Nedostaje vam želje za seksom? Možda se razlozi kriju baš u ovim stvarima - OVDE saznajte.

Ali, nemojte ni očekivati da se sve promeni preko noći. Iako zvuči dosadno, na svemu u životu je potrebno raditi, pa čak i na dobrom seksu. I ne očekujte da budete uvek “na niskom startu”. Sigurno nećete biti raspoloženi za valjanje po krevetu nakon dvanaestočasovnog radnog dana ili nakon iscrpljujuće vožnje sa posla u saobraćajnom špicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

seksStrast