Nisu svemoćni

Nisu oni seks mašine: 8 stvari koje sigurno niste znali o jačem polu i seksu!

Muškarci ne mogu uvek da ispune sve seksualne želje svojih partnerki, često glume orgazam iz istog razloga kao i žene
Ljubav
18:32h
Nisu oni seks mašine: 8 stvari koje sigurno niste znali o jačem polu i seksu!
Foto: Shutterstock

Jedan od mitova o muškarcima i seksu je da oni uvek uživaju u seksu bez obzira na sve. Ali to nije istina.

"Uvek pričamo o različitosti muškaraca i žena, ali u većini slučajeva preterujemo u tome," navodi Abraham Morgentaler, autor knjige "Zašto muškarci glume orgazam: Neočekivana istina o muškarcima i seksu".

Ovo su najiznenađujuće činjenice koje žene ne znaju o muškarcima i seksu.

Muškarci mogu i glume orgazam

Čovek koji je inspirisao pomenutu knjigu doktora Morgentalera, imao je problem da prestane da glumi orgazam. Kada je počeo da se zabavlja sa svojom devojkom imao je problem da dosegne orgazam, pa je glumio isti, a posle jednostavno nije mogao da prestane sa glumom. Ali on nije jedini! Naime, autor pomenute knjige je dolazio u dodir sa sve više muškaraca koji su redovno glumili orgazam. Ukoliko se koriste kondomi prilikom odnosa, "dokazi" se mogu sakriti, ali ako se ne koristi kondom onda je malo teže prevariti ženu....

Muški orgazam nije uvek propraćen "dokazima"

Neki muškarci dožive orgazam bez ejakulacije, piše dokotor Morgentaler. Kod muškaraca koji boluju od dijabetesa, tečnost se može vratiti u bešiku i da se izluči kroz mokraću uriniranjem nakon odnosa. Doktor Morgentaler navodi i primer tantričkog seksa koji se može završiti muškim orgazmom ali bez ejakulacije.

Muškarci glume orgazam iz istog razloga zbog kojeg i žene glume

Jedini razlog zbog čega muškarci lažiraju orgazam je zbog toga što vide da tokom seksa nema šanse da dožive vrhunac (iz istog razloga i žene lažiraju orgazam). Možda je previše popio, oseća se bezvoljno, pije lekove zbog depresije i sve ga to može sprečiti da doživi vrhunac.

"Ovo se isto dešava i ženama, a lažiranje orgazma je način da kažu partneru da su odradili dobar posao i da je za sada dosta," navodi doktor Morgentaler.

Mlađi muškarci imaju isto problem sa dostizanjem orgazma

I mlađi muškarci imaju probleme sa ejakulacijom takođe. To nije samo problem muškaraca koji imaju preko četrdeset godina idu na terapiju i koriste male plave pilule.

"Muškarci upšteno, uključujući i one mlađe, imaju mnogo problema sa seksom. To nije retkost i svaki muškarac se pre ili kasnije susretne sa nekim seksualnim problemom", navodi ovaj doktor. To nije samo pitanje erekcije, čest problem je i prevremena ejakulacija koja pogađa 20 % muškaraca.

Muškarci nisu uvek raspoloženi za seks

"Legenda da su muškarci uvek spremni i voljni za seks jednostavno nije tačna! Možda je to tačno za muškarce do 18 godine života, ali to se promeni onog momenta kada muškarci postaju odgovorniji," navodi doktor Morgentaler.

Normalno je da muškarac nije uvek raspoložen za seks jer je možda pod stresom ili nekim velikim problemom, ali iz nekog razloga mi mislimo da su muškarci imuni na takve stvari kao što su stres ili obaveze. Ali nisu! Kada vaš muškarac nije za seks - ne paničite, potpuno je normalno da muškarac odbije seks tu i tamo.

Muškarci su često fokusirani na vaše zadovoljstvo nego na svoje

Muškarci često znaju da budu sebični kada je seks u pitanju, ali istraživanje doktora Morgentalera je potvrdilo da to nije slučaj uvek. Čak šta više, muškarci često znaju da zaborave na svoje potrebe zarad zadovoljstva svoje partnerke.

"Čim muškarac nađe ženu koju obožava i sa kojom je u vezi, oni odmah zaborave na svoje zadovoljstvo i u stanju su da urade sve da ona bude zadovoljna i da izgledaju dobro u njenim očima," navodi doktor.

Neki muškarci su neverovatno osetljivi na svoj "performans" u spavaćoj sobi

Muškarci su jednostavno osetljivi ako im se nešto prebaci vezano za njihov "performans", ali to je slučaj i sa ženama, zar ne? Ko još voli da primi kritiku vezanu za seksualne igice?

Muškarci često vide sebe kroz oči svojih seksualnih partnera, pa je tako jedan uspešan biznismen bio potpuno devastiran kada je čuo da njegova supruga već izvesno vreme lažira orgazam, navodi doktor u svojoj knjizi.

"Ako žena želi da joj veza uspe, bitno je da oda priznanje svom partneru koji se potrudio da joj seks bude zadovoljavajući," navodi doktor.

Žena ima veći libido nego muškarci

Sudeći prema Morgenteleru dolazi do velike smene pa su danas žene te koje su seksualno oslobođene, znaju šta hoće i ne libe se da idu ka tome. Upravo porast ženskog libida je uslovio pad muškog. Kada muškarac oseti da žena želi seks stalno, onda se osećaju ugroženo jer se boje da je neće zadovoljiti.

"Možda su žene uvek imale veći libido, ali su bile sputane normama. Ali sada je došlo njihovo vreme" navodi doktor.

Kada žena ima jaku seksualnu želju, muškarac joj izlazi u susret jednom, dva puta, pa treći put poseže za vijagrom. Ali to ne mora da bude znak da on ima problema, jednostavno žena ima jači libido.

Ovo ne bi trebalo opet da sputa žene. Oba pola moraju da se prilagode jedno drugom i da nađu neku drugu seksi zanimaciju u krevetu, muškarac može da zadovolji ženu na razne načine kao i žena muškarca.

Bitno je da se otvoreno razgovara o određenim "seksualnim problemima".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs