Vredi probati

Neobična ali efikasna: 4 načina da se rešite celulita i suvišne masti!

Nanošenje isečenih kriški krastavca direktno na vašu kožu omogućava fitohemikalijama iz krastavaca da zategnu kolagen koji se već nalazi u vašoj koži
Nega
00:30h Autor:
Neobična ali efikasna: 4 načina da se rešite celulita i suvišne masti!
Foto: Thinkstock

Celulit nije ništa čega bi trebalo da se stidite – većina žena ga ima, a veruje se da se uporna "pomorandžina kora" pojavljuje kod oko 90 odsto žena u postadolescenciji. Za njegov nastanak zaslužno je dosta faktora, poput nezdravog načina života ili, pak, jednostavno genetika.

U nastavku pročitajte koja su to četiri, na prvu, prilično neobična, ali efikasna tretmana koja vam mogu pomoći u rešavanju problema sa celulitom, a koja preporučuje sajt DailyMakeover.

KrastavciKrastavci su puni vode, stoga idealni za hidrataciju, a bogati su i vitaminima. Nanošenje isečenih kriški krastavca direktno na vašu kožu omogućava fitohemikalijama iz krastavaca da zategnu kolagen koji se već nalazi u vašoj koži. Ovo može doneti istant rezultate kad je u pitanju celulit.

OVDE saznajte rešenje doktora Oza za problem strija.

Talog od kafe

Kofein proširuje krvne sudove, čime se koža čini zategnutijom. Kada ga koristite direktno na koži, on čini da vaše telo ispušta toksine i rešava se suvišne masti. Piling od kafe možete da napravite i sami vrlo lako, trako što ćete talogu kafe dodati bademovo ili maslinovo ulje, i potom tu smesu umasirati kružnim pokretima na kritična područja.

OVDE saznajte 20 čudesnih primena maslinovog ulja.

Kupke od morskih algi

Talasoterapija je francuski tretman za negu kože koji podrazumeva nanošenje tople vode i morskih algi na kožu – bilo u formi kupke ili umotavanja. Morske alge u sebi sadrže veliku količinu joda, koji podstiče funkciju štitne žlezde, ubrzava cirkulaciju, te smanjuje celulit.

One su otkrile sve nesavršenosti svog tela i ne stide ih se - OVDE pogledajte!

ŽelatinKonzumiranje želatina u koji nije dodat šećer može imati brojne zdravstvene prednosti, te je neverovatno dobar za povećavanje produkcije kolagena. Puder želatina možete da pronađete u bilo kojoj prodavnici hrane – samo ga dodajte jednom dnevno u vaše najdraže piće i time povećajte proizvodnju kolagena, čiji je manjak delimično najviše zaslužan za pojavu celulita.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs