Vredi probati

Nega kose u proleće: Povećajte volumen, povratite sjaj, zablistajte!

Nekoliko jednostavnih saveta za negu kose, masažu glave, kao i trikova za njeno oblikovanje doprineće da vaša kosa zablista kao nekada
Nega
19:04h Autor:
Nega kose u proleće: Povećajte volumen, povratite sjaj, zablistajte!
Foto: Thinkstock

Zbog niskih temperatura i hladnog vetra u toku zime kosa postaje suva i gubi sjaj. Proleće je pravo vreme da joj posvetite posebnu pažnju, kako bi opet zablistala.

Nekoliko jednostavnih saveta za negu kose, masažu glave, kao i trikova za njeno oblikovanje doprineće da vaša kosa zablista kao nekada, piše Yumama.com.

1. ŠetajtePuno kretanja u kombinaciji sa pravilnom ishranom i odgovarajućom negom veoma brzo će dati primetne rezultate. To znači da je, kao i za kožu, važan preduslov za lepšu kosu, što češći boravak napolju.

2. Izmasirajte temeKako bi koren kose bio snabdeven hranljivim sastojcima, jednom nedeljno snažno izmasirajte teme. Zatim kružnim pokretima nanesite ampule s vitaminima koje hrane koren i kosu čine jačom.

3.Skratite vrhove koseOsvežite kosu tako što ćete skratiti karajeve, ukoliko ne želite neku sasvim novu frizuru za proleće. Rezultat će biti vidljiv odmah.

OVDE pogledajte koje su hit frizure za crnke ovog proleća.

4.Promenite sredstva za negu koseU toku zime, zbog nošenja kapa i šešira kosa se brže masti i prlja. Ukoliko vaša kosa spada u „normalan“ tip, razmislite o upotrebi nekog neutralnijeg šampona i regeneratora na bazi bilja.

5.Povećajte volumen

Ako vaša kosa izgleda slepljeno, isprskajte je blagim lakom za oblikovanje, prebacite nadole i prosušite fenom. Ukoliko na fen stavite difuzer, specijalni dodatak za sušenje, frizura će vam biti još bujnija.

OVDE saznajte kako da napravite prirodan lek protiv opadanja kose.

6. Osvežite bojuPravo je vreme da osvežite boju kose prelivom koji je neće oštetiti. Posavetujte se sa vašim frizerom oko izbora boje, koja će vašoj kosi povratiti sjaj. Ako se farbate sami, umutite farbu s troprocentnim hidrogenom i nanesite je na kosu celom dužinom. Za oštećenu kosu koristite hidrogen razblažen s malo vode. Dovoljno je da farbu na kosi držite od deset do petnaest minuta, a zatim je dobro isperite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs