Boja ljubavi

Naučno dokazano: Žene u crvenoj odeći su privlačnije muškarcima!

Učesnice koje nisu bile baš ženstvene su u crvenoj odeći ostavljale bolji utisak, a i žene su mukarcima koji su imali bar jedan crveni komad ocenile kao atraktivnije
Ljubav i zavođenje
20:26h Autor:
Naučno dokazano: Žene u crvenoj odeći su privlačnije muškarcima!
Foto: Thinkstock

Nedavno kinesko istraživanje otkrilo je da su zene koje nose crvenu odeću privlačnije i da to, mada u manjoj meri, važi i za muškarce.

U studiji istraživača sa Univerziteta u Vuhanu, u centralnoj Kini, ističe se da crvena odeća povećava ženski seksepil, te da dame u crvenom deluju sposobnije i pristupačnije.

Naučnici su grupi od 280 studenata pokazali 32 fotografije osoba suprotnog pola u plavoj, beloj ili crvenoj odeći, a zatim od njih tražili da ih ocene po lepoti.

Studenti su najviše ocene u pogledu lepote, kompetencije i ljubaznosti dali najženstvenijim ženema koje su na fotografijama nosile crvenu odeću.

OVDE saznajte kakvu poruku šalje crvena haljina.

"Crvena boja pojačava seksualnu privlačnost žena", istakao je dr Fangfang, čija je studija objavljena u časopisu"Evolucionarna Psihologija".

Crvena boja je, pak, ženama muškobanjastog izgleda, pomogla da ostave bolji ustisak u smislu sposobnosti i komunikativnosti.

Studentkinje koje su učestvovale u testu, takođe, su pozitivno ocenile muškarce koji su na sebi imali neki crveni odevni predmet.

Međutim, previše crvene boje na muškarcima, po mišljenju žena, odaje utisak agresivnosti - fenomen koji je primetan i u prirodi, gde je crvena znak za ljutnju.

Ovo nije prvi put da se crvena boja dovodi u vezu sa zavođenjem. Prošle godine, istraživači sa kanadskog Univerziteta Kolumbija pokazali su da žene imaju tendenciju da nose crvenu i ružičastu odeću tokom ovulacije, kako bi privukle muškarce.

Omiljena boja određuje kakva vam se osoba sviđa! Detalje saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs