Pogledajte

Najstarija živa bića na svetu: Smreča stara preko 9.000, žbun 2.000 godina (FOTO, VIDEO)

Fotografkinja Rejčel Susman putujući svetom snimila je fantastične prizore živih organizama koji su uspeli da se odupru nemilosrdnim vekovnim planetarnim promenama
Destinacije
15:30h Autor:
Najstarija živa bića na svetu: Smreča stara preko 9.000, žbun 2.000 godina (FOTO, VIDEO)
Foto: Wikipedia

Gotovo jednu celu deceniju fotografkinja Rejčel Susman (Rachel Sussman) putovala je svetom u potrazi za najstarijim živim bićima. Od pustinje Mohave do ledenih prostranstava na Grenlandu, u saradnji sa biolozima snimila je fantastične prizore živih oblika koji su uspeli da se odupru nemilosrdnim vekovnim planetarnim promenama.

Na njenom Jutjub kanalu nalazi se video sa kolekcijom fotografija ovih fascinantnih živih organizama, a objavila ih je i u svojoj knjizi "The Oldiest Living Thing in the World".

1. La Ljareta (Pustinja Atakama, Čile), stara više od 2.000 godina"Ovo što deluje kao travom prekriven kamen, u stvari je gust žbun koji živi u ekstremno visokim kotama pustinje Atakama", objasnila je Rejčel.

You Tube / Print Screen
You Tube / Print Screen

2. Sagole Baobab (Južna Afrika), star više od 2.000 godinaSagole Baobab je najveći baobab u Južnoj Africi. Stablo se nalazi u Limpopo provinciji i ima prečnik debla 10.14 metara. Da bi se videlo ovo drvo potrebno je platiti ulaz. Rejčel ističe da je ovo možda najstariji baobab, ali nije potvrđeno.

You Tube / Print Screen
You Tube / Print Screen

Pogledajte video i uživajte u ovim prizorima prirode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs