Seksi izgled

Moguće je: Super trikovi za ravan stomak!

Voda s limunom i krastavcem podstiče topljenje masnih naslaga, baš kao i dobar san i obloge s folijom
Nega
08:22h Autor:
Moguće je: Super trikovi za ravan stomak!
Foto: Shutterstock

Ako već neko vreme radite samo trbušnjake kako biste skinuli salce sa stomaka, a ne vodite računa o tome šta jedete, džaba vam posao. Stomak vam možda izgleda veći jer ne vodite računa o tome šta unosite u organizam. Evo na šta ubuduće treba da obratite pažnju...

Voda s krastavcima kao prirodni diuretikIako dobra linija zahteva mnogo truda, ravan stomak možete lako lažirati. Dan pre odlaska na plažu preporučuje se da popijete što više vode. Dehidracija tera telo da zadržava vodu, zbog čega se javlja natečenost. Vodu začinite limunom, krastavcem, nanom ili đumbirom. Limun pomaže u bržem čišćenju tela, nana suzbija apetit, đumbir reguliše probavu, a krastavci deluju kao prirodan diuretik.

OVDE saznajte kako se prave egzotične kombinacije vode i voća!Folija efikasno topi mastiU bržem sagorevanju masti na stomaku, izbacivanju toksina i viška tečnosti i zatezanju kože pomaže folija. Tretman se radi tako što se u dve šoljice vrele vode dodaju tri kesice zelenog čaja, jedna kapsula vitamina E i dve kašike morske soli. Dok se mešavina hladi, pomešajte dve kašike morske soli i dve kašičice kokosovog ulja i to umasirajte u stomak. Umočite platneni zavoj u mešavinu čaja, obmotajte njime stomak, pa dodajte sloj providne folije i prespavajte s tim.

Rastezanje podstiče metabolizamDan je najbolje započeti s malo rastezanja, a joga i pilates će podstaći metabolizam i naterati vas da pripazite na držanje. Uspravan hod vizuelno „popravlja“ stomak.

Kako da pokrenete metabolizam i osetite promenu u izgledu i zdravlju, saznajte OVDE.Halapljivost uzrok nadutostiBrži rad probave, osim hranom, može se podstaći i pravilnim konzumiranjem. Hranu treba prožvakati najmanje 20-25 puta. Ako jedete brzo, u organizam će ući višak vazduha, koji će prouzrokovati nadutost. Slično deluju i žvakaće gume.

OVDE saznajte koji je jedini položaj koji će vas istog trenutka osloboditi stresa!

Izbegavajte kelj i brokoliDan pre odlaska na plažu ili bazen valja jesti ono što se ne zadržava dugo u probavnom traktu. Prerađenu hranu i namirnice bogate šećerom najbolje je izbegavati, kao i one koje uzrokuju gasove - kelj, brokoli i prokelj. Bolji izbor su žitarice s punim zrnom, šargarepa, blanširano povrće i voće koje nije bogato fruktozom - banane, jagode i citrusi.

Dobar san suzbija apetit

Manjak sna podstiče lučenje kortizola, hormona stresa, koji se povezuje s debljanjem, naročito na stomaku. Najbolje je svake noći odspavati između sedam i devet sati.

OVDE saznajte kako organizam reaguje na hranu koja vam ne prija.

Čajevi smiruju probavuČajevi od kamilice i nane smiruju probavu i smanjuju rizik od nadutosti, a beli i zeleni čaj podstiču topljenje masti. Kafu izbegavajte koliko god možete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs