OD CENE OVIH TAŠNI SE BUKVALNO PADA U NESVEST: Ovo su NAJSKUPLJE torbe na svetu, a koliko su naše ŽENE spremne da plate?

Predstavljamo vam listu najskupljih torbi na svetu, od čije astronomske cene zastaje dah. Pitali smo naše čitateljke koliko su spremne da plate za torbu, a odgovori će ostaviti veliki utisak na vas.

Moda
OD CENE OVIH TAŠNI SE BUKVALNO PADA U NESVEST: Ovo su NAJSKUPLJE torbe na svetu, a koliko su naše ŽENE spremne da plate?
Foto: Printskrin@karleusastar/Instagram

U oblasti luksuzne mode, mali broj aksesoara simbolizuje raskoš i sofisticiranost poput dizajnerske torbe. Za pronicljive modne entuzijaste sa okom za izvanredno, posedovanje modela jedne od najskupljih ženskih torbi na svetu predstavlja vrhunsku želju za svoj stil, ali i za status(što nemojte raditi).

Od pomno izrađenih kožnih remek-dela do blistavih kreacija ukrašenih gracioznim draguljima, ove torbe predstavljaju vrhunac luksuza i ekskluzivnosti.

Uronimo u ekstravagantni svet torbica visoke mode i otkrijmo prvih pet najskupljih ženskih torbi koje su zaokupile maštu modnih ljubitelja i kolekcionara.

1. Muavad 1001 noć,(Mouawad 1001 Night), tašna od dijamanata

Muavad tašna
foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Na vrhu liste kao najskuplja torbica na svetu je Muavad 1001 noć, dijamantska tašnica koja oduzima dah. Dizajnirana od strane poznatog draguljara Roberta Muavada, ovo izvrsno remek-delo ukrašeno je od zapanjujućih 4.517 dijamanata, uključujući 105 žutih dijamanata, 56 ružičastih dijamanata i 4.356 bezbojnih dijamanata. Sa ukupnom težinom od 381,92 karata, ova zaslepljujuća kreacija procenjena je na neverovatnih 3,6 miliona evra, što ga čini pravim svedočanstvom neuporedivog luksuza i umeće izrade.

2. Ermes Birkin torba od Ginze Tanake

Čuvena po svojoj bezvremenskoj eleganciji i besprekornoj izradi, Ermes Birkin torba je željeni simbol luksuza. Međutim, Birkin torba koju je prilagodio japanski dizajner Ginza Tanaka podiže luksuz na nove visine. Izrađena od platine i ukrašena sa preko 2 hiljade dijamanata, uključujući središnji deo dijamanta u obliku kruške od 8 karata, ova izvanredna kreacija je procenjena na približno 1,8 miliona evra. Sa svojom lepotom i ekskluzivnošću bez premca, nije ni čudo što Ermes Birkin torba Ginze Tanaka ima tako astronomsku cenu.

3. Luj Viton Milioner Spidi (Millionare Speedy)

Luj Viton
foto: Printskrin@highsnobiety/Instagram

Munjevitom brzinom odjeknula je vest da će brend Luj Viton, doći na tržište Republike Srbije do 2026.godine. To je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama, što oko toga kakve bi benefite imala naša država, što zbog činjenice da jedna njihova torba košta koliko joj i samo ime kaže- milionče!

Milioner Spidi je kreacija novog dizajnera muške divizije Luj Viton brenda, kog možda više poznajete kao pevača čuvene numere "Happy" Farela Vilijamsa, koji je reinterpretirao, a inače je ugledala svetlost dana 1996.godine. Ceo rad je ručan, a svi čvrsti detalji su napravljeni od 18k zlata. Zbog svoje ekskluzivnosti, ostaje kolekcionarski primerak do kog mogu doći samo najveći modni kolekcionari.

4. Šanel Diamond Forever, (Classic Bag)

Prava ikona stila i sofisticiranosti, Šanel klasična torbica je višegodišnji favorit među modnim poznavaocima. Međutim, "Diamond Forever" izdanje podiže ovaj klasični dizajn na nove visine luksuza. Izrađeno od najfinije bele aligatorske kože i ukrašeno sa 334 dijamanta ukupne težine 3,56 karata, ovo remek delo ograničenog izdanja je retko koliko i izuzetno. Po ceni od 245 hiljade evra, klasična torba Šanel "Diamond Forever" je svedočanstvo o bezvremenskoj privlačnosti brenda Šanel.

5. Lana Marks Kleopatra klač torbica (Cleopatra Clutch)

Poznata po svojoj besprekornoj izradi i pažnji na detalje, Lana Marks je sinonim za luksuz i ekskluzivnost. Kleopatrina klač torbica, nazvana po legendarnoj egipatskoj kraljici, pravo je umetničko delo. Izrađena od metalik srebrne aligatorske kože i ukrašena zlatom i roze dijamantima, kao i jednim velikim u istoj boji, ova zapanjujuća kreacija košta između 100 hiljade i 400 hiljade evra.

Ove izuzetne kreacije predstavljaju oličenje luksuza i ekskluzivnosti. Iako su njihove cene možda van domašaja većine, za one koji vole visoku modu, posedovanje jednog od ovih poželjnih blaga je ostvarenje sna.

No, neke dame se ne slažu i to je u potpunosti u redu.

Naše drage čitateljke su imale drugačije mišljenje u vezi sa time koliko su spremne da daju za svoju torbu, kao i da li je uopšte važno da bude brendirana.

One su dale sledeće šarmantne odgovore na objavi koju smo postavili na našoj Fejsbuk stranici.

***

- Ja kupim torbicu, obično neku žnj, bitno mi je da je crna i onda mi ide uz sve. Nosim ju dok se ne raspadne, onda kupim drugu. I u njoj nosim novčanik, mobitel, labelo i ključeve. I kolegice mi kažu da sam vjerojatno muško.

- Brend nije važan, važno je da mi se sviđa.

- Do 20 evra. Bitno da je praktična i da se uklapa u lični stil i potrebe

- 10 evra maksimalno.

- Bitno je da mi se sviđa. Nek košta i 1000 din nosiću je slatko dok god može. Ali svakako treba gledati i kvalitet, marka nije bitna.

- Luj Viton ili ništa

- Volim sve što vole madi

- Onoliko koliko mi je potrebno za materijal da je napravim.

- Napravim sama

- Do 2000 kod Kineza

Dakle, ono što možemo zaključiti na osnovu komenatara jeste da naše dame ne žele puno da potroše na torbu, da im nije važan brend nego najviše kvalitet, i da je praktična i da se lako kombinuje(crna kao neizostavna).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs