Prirodno

Mekši veš bez upotrebe hemikalija: Napravite domaći omekšivač sa mirisom po vašoj želji!

Ako volite mirišljav veš, nema potrebe da rasipate novac na skupe proizvode - napravite domaći omekšivač i sačuvajte kućni budžet
Enterijer
12:58h Autor:
Mekši veš bez upotrebe hemikalija: Napravite domaći omekšivač sa mirisom po vašoj želji!
Foto: Thinkstock

Možda ste već negde čuli da je obično, belo alkoholno sirće savršena zamena za kupovni omekšivač, jer vešu daje neverovatnu svežinu.

Možda se brinete zbog oporog mirisa ove kisele tečnosti, ali znajte da za tim nema potrebe: u procesu pranja, miris sirćeta potpuno iščezne, a jedini miris koji se oseća jeste miris praška.

Savete za čistu i mirišljavu kuhinju pročitajte OVDE.

Ukoliko biste voleli da napravite domaći omekšivač i uštedite novac, znajte da vam je sirće ključni sastojak, a možete ga pripremiti na tri načina.

Omekšivač sa regeneratorom za kosu

Sastojci: 1 šoljica regeneratora za kosu, 3 šoljice tople vode i 1,5 šoljica belog destilovanog sirćeta.

Priprema je vrlo jednostavna: regenerator sipajte u veću posudu i postepeno i mešajući polako razblažujte toplom vodom. Kada se sjedini, dodajte sirće. Tečnost čuvajte u zatvorenoj posudi, a za svako pranje koristite četvrtinu šoljice domaćeg omekšivača.

A kako da napravite domaće sredstvo za čišćenje staklenih površina, saznajte OVDE.

Obično sirće kao omekšivačSve što vam je potrebno jeste belo destilovano sirće i omiljeno eterično ulje.

Kada je vreme za dodavanje omekšivača u mašinu, u pregradu predviđenu za to sipajte četvrtinu šoljice sirćeta, kojem ste pre toga dodali jednu do dve kapi eteričnog ulja, za željeni miris.

Omekšivač od sirćeta i sode bikarbone

Sastojci za ovaj domaći omekšivač su 2 šoljice tople vode, 1 šoljica sode bikarbone i 1 šoljica belog destilovanog sirćeta.

Priprema: U posudi promešajte toplu vodu i sodu bikarbonu, pa polako dodajte sirće. Znajte da će se pojaviti mehurići. Nakon što ste dobro promešali sve sastojke, tečnost sipajte u posudu sa čvrstim poklopcem i promućkajte pre svake upotrebe. Za svako ispiranje u veš mašini koristite četvrtinu šoljice domaćeg omekšivača.

Napomena: Nikako ne smete mešati sirće i izbeljivač, jer ta kombinacija može izazvati nastanak otrovne pare.

A sve neobične upotrebe omekšivača za veš pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs